3 gode råd til jobsøgningen

3 gode råd til jobsøgningen

Det at jobs på en intens plan kan godt tage hårdt på en både fysisk og psykisk, hvis man kæmper hårdt med ansøgninger, men får nej på nej. Der er ikke nogen, der har sagt, at det skal være nemt at få et job, så det må man aldrig tro, lige meget hvilken uddannelse man har med sig i bagagen. Af denne grund vil vi nedenstående give tre gode råd, som gerne skulle hjælpe en på vej i jobsøgningen.

 

Giv aldrig op

 

Dette kan være nemmere sagt end gjort, men det er virkelig det vigtigste råd, man kan give til en person, der sidder og søger job. Man kan nemlig risikere, at der går meget længere tid, før man finder et job, end man lige havde forventet. Dette kan være hårdt for selvtilliden og motivationen til at finde et job. Men det er især her, at man aldrig må indstille søgningen efter et job. Mister man først troen på, at der er nogle, der gider ansætte en ude i arbejdsmarkedet, går det kun ned ad bakke derfra.

Det gælder derfor om at holde hovedet højt og simpelthen forvente, at man kommer til at møde afslag, således at man ikke lader skuffelsen tager over.

 

Styrk dine kompetencer

 

Hvis man over længere tid søger jobs, vil man ramme tidspunkter, hvor man blot venter på svar. Disse huller i hverdagen kan man med fordel benytte til enten at styrke sine kompetencer, således at man bliver mere attraktiv i potentielle arbejdsgiveres øjne.

Dette kan man eksempelvis gøre ved at tage kurser, der giver en udvidet faglig eller teknisk viden. Om det er det ene eller det andet, har ikke stor betydning, så længe det er noget, som man vil kunne bruge i de jobs man søger. Hvis man søger lederstillinger, kan man tage kursus i ledelse. Søger man salgsstillinger, bør man tage kursus i salg osv.

 

Se jobsøgning som et fuldtidsjob

 

Selvom der nemt kan komme huller i hverdagen, når man er arbejdsløs, men i gang med at søge job, bør man afsætte meget tid til det. Jobsøgningen skal tages seriøst, hvis man ønsker at have noget ud af det, hvorfor man bør se på det som et job i sig selv.

Det kan af denne grund stærkt anbefales, at man sætter mange arbejdstimer af til at søge jobs, gerne fra 9-17, hvis man ønsker at se resultater. Der er mange aspekter af jobsøgningen, hvorfor man ikke nødvendigvis behøver at bruge al sin tid på at sidde foran computeren og søge løs. Book gerne kaffeaftaler med interessante personer, som kan hjælpe på vej eller tag til networking events for at etablere et stærkt netværk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *