Mangel på arbejdskraft i flere brancher

Mangel på arbejdskraft i flere brancher

Nye tal viser at der er mangel på arbejdskraft i en tredjedel af landets kommuner. Grunden til den manglende arbejdskraft er til dels på grund af mangel på kandidater, som matchers virksomhedernes ønsker. Det er blandt andet jobstillinger indenfor branchen for Ingeniører samt IT, som er presset af mangel på kvalificeret arbejdskraft. Håndværkerbranchen er ligeledes en del af de 3 fagområder som lider under den største mangel på arbejdskraft. Tallene som er indhentet fra landets jobcentre, viser at 36% mangler arbejdskraft inden for de 3 nævnte fagområder alene.

Se muligheder i industrien

Det kan derfor være værd, at gøre sig nogle tanker om huller industrien, som vil kunne åbne nogle interessante muligheder i forhold til de præferencer du har. Står du f.eks. og er i tvivl om du skal vælge den ene eller anden forgrening af en branche, kan det være en god ide, at tænke på alternative jobmuligheder fra b.la. de 3 førnævnte brancher. Indenfor disse fagområder vil du være sikret en arbejdsplads, og hvis du vel og mærke kan skabe nogle præferencer indenfor disse, vil det være oplagte muligheder for dig, som jobsøgende eller studerende.

Ufaglærte jobs i højere grad presset

Konkurrencen i jobsøgningen inden for ufaglært arbejde, har aldrig været større. Det har derfor aldrig været sværere, for jobsøgere uden uddannelse at finde et arbejde.
Tal fra de danske jobcentre viser, at det ikke bare er konkurrencen som presser markedet for ufaglærte jobs, det er også arbejdsvilkårene. De ufaglærte jobs er i dag hårdt presset på både løn og arbejdstider, hvilket gør det attraktivt for blandt andre udenlandske arbejdskræfter, som i højere grad accepterer de arbejdsforhold som der bliver tilbudt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *