Flere og flere studerende søger ind på videregående uddannelser. Det viser de oplyste tal fra uddannelsesinstitutioner, der i år havde lige knap 100.000 ansøgere på videregående uddannelser. Det er ny rekord, og det resulterer i at de fleste uddannelser er fyldte. Det medfører samtidig at arbejdsmarkedet indenfor en lang række brancher bliver presset. De fleste som afslutter en videregående uddannelse, søger de arbejder som er relevante i forhold til den teori, som de har læst om på studiet.
Men hvad adskiller de dygtige studerende fra den anden, når konkurrencen om at få det ønskede job, er så stor?
Undersøgelser viser, at erhvervserfaring er nøglen, når der skal søges arbejde efter endt studie. Det er derfor utroligt konkurrencestyrkende, hvis den studerende finder et relevant studiejob, hvor den studerende supplerer teorien med praktisk erfaring.
Studiejob eller Praktik
Der er flere måder, hvorpå man som studerende kan opsamle erfaring, og rette sin teori mod erhvervslivet. Mange fakulteter samarbejder f.eks. med virksomheder, eller tilbyder den studerende selv at finde en ulønnet praktikplads, i forbindelse med bachelorskrivning eller speciale. Uanset hvilke praktiske muligheder som den uddannelsesinstitution man studerer på tilbyder, vil det altid være en god måde at skabe konkurrencefordele for sig selv. I den forbindelse vil det være oplagt at finde et studiejob, som passer til studiet.
Studiejobs er vigtige, men skolen er vigtigst
Karrierevejleder Søren Heedegaard Sørensen fra Det samfundsvidenskabelige fakultet på Københavns Universitet udtaler, at studiejobs er vejen frem mod den erhvervserfaring, som skal til for at kunne hamle op med konkurrencen. Han mener samtidig at studierne trods alt er det vigtigste. De fleste studiejobs ligger på en arbejdstid på 10-12 timer om ugen, så de fleste studerende burde kunne presse et relevant studiejob ind i skemaet. Det skal dog ikke være for hver en pris.