Bliv tilmeldt et vikarbureau

Bliv tilmeldt et vikarbureau

Som jobsøgende eller, hvis man ønsker et fleksibelt arbejdsliv, kan man tilmelde sig et af landets vikarbureauer. Et vikarbureau er en privat virksomhed, der skaber kontakt mellem arbejdssøgende og arbejdsgivere med behov for fleksibel arbejdskraft.

Der er del forskellige brancher i Danmark, som benytter sig af muligheden for fleksible vikarer. Størstedelen af vikarbureauernes kunder er ofte virksomheder og organisationer indenfor salg og ledelse, kontor og IT, sygepleje og den generelle sundhedssektor, kantine og rengøring, lager, skoler og børneinstitutioner samt byggebranchen. Mulighederne for at blive vikar er derfor ikke indskrænket til få kompetencer.

4 gode grunde til, hvorfor det kan være godt at være vikar:

1. Er man ledig, er det en hurtig måde at komme i job på

Størstedelen af ledige (og tidligere ledige) kan skrive under på, at det er en kedelig situation at stå i. Mange oplever det som en stressfaktor med bekymringer for, hvordan man får økonomien til at hænge sammen, manglende struktur i hverdagen og manglende selvtillid.

Oplever man, at det er svært at finde et job og det virker, som om der er lange udsigter til et, kan en ansættelse som vikar måske få det til at føles som om, at tiden går lidt hurtigere. Her kommer der igen lidt struktur på hverdagen, man får noget at begive sig til og så hjælper det på den økonomiske situation. Mange vil også synes om det at have noget at lave fremfor ingenting at lave.

2. Man opbygger et netværk

Som vikar i et vikarbureau kan man komme ud i mange forskellige virksomheder og organisationer. Ved at arbejde forskellige steder og med forskellige mennesker, vokser ens netværk stille og roligt i takt med, at man opbygger relationer til nye kollegaer og ledere. Dette kan være en fordel i forhold til jobsøgning, da mange bliver ansat på grund af sit netværk. Er man en stabil og værdifuld medarbejder er der også større chance for at blive husket – og anbefalet!

3. Forbedret CV

Ved at arbejde i forskellige virksomheder og stillinger får man udbygget sit CV. Man kommer til at få nye kompetencer og færdigheder, samtidig med, at man som ledig vil have jobs at skrive på CV’et, hvor der ellers ville have været et hul.

Det er også en god mulighed for at få mere erfaring indenfor forskellige områder. Dette er især vigtigt, hvis man er nyuddannet og ikke har den store erhvervserfaring indenfor sit område.

4. Det er fleksibelt

Den største fordel ved at være ansat som vikar fremfor en fastansættelse er den frihed det giver. Det er fleksibelt arbejde, hvor det er muligt at tilpasse arbejdsmængden og -indsatsen efter lyst og behov, så man får et velbalanceret liv.

Selvom man er tilmeldt et vikarbureau, kan man risikere at stå uden opgaver og dermed uden indtægter. Derfor kan det være en rigtig god idé at være medlem af en A-kasse. Det kan være svært at overskue mulighederne og forskellen på A-kasserne, men der findes en oversigt her. Som medlem i en A-kasse har man en vis sikkerhed i form af dagpenge, så man ikke står tilbage med tomme lommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *