Her er jobmulighederne ved BI

Her er jobmulighederne ved BI

Hvis du leder efter den helt rigtige branche for dig, er du sikkert også på udkig efter, hvor der er bedst mulighed for at score dig et fast job – som måske endda også er godt betalt. En af de brancher, som i øjeblikket er på vej frem, er Business Intelligence. Det gælder helt generelt for den digitale verden, at der kommer flere og flere jobs, fordi behovene i virksomhederne stiger hvert eneste år.

Men hvad er det egentlig, man kan komme til at lave, når man arbejder med BI? Det er selvfølgelig et spørgsmål, som har mange rigtige svar, for der findes faktisk rigtig mange forskellige led i arbejdet med data. Business Intelligence handler overordnet om, at man skal udnytte data bedst muligt. Der er nemlig ikke meget logik i at bruge en masse penge og ressourcer på at indsamle en masse data, som man alligevel ikke kan finde ud af at bruge.

Der er ingen tvivl om, at det er et meget effektivt redskab til at blive klogere på sig selv og omgivelserne som virksomhed. Hvis der er noget, som i sidste ende kan genere sorte tal på bundlinjen, så er det optimering, fordi man gør tingene på en smartere måde. Det er lige nøjagtigt det, BI handler om. Her finder man nemlig sammenhænge, årsager og tendenser, som man kan bruge i de forskellige led i virksomheden.

Qlik sense er et af de populære værktøjer, som virkelig kan flytte en virksomhed. Læs mere om Qlik sense på inspari.dk.

Indsamler

Først og fremmest er der mulighed for at blive dataindsamler. Hvis man elsker at sætte scenarier op, og hvis man godt kan lide at skyde bredt, så er det lige det rigtige job. Som indsamler sørger man for, at der kommer en masse data ind i virksomheden. Her er det ikke så afgørende, om der kommer en masse spild, for det handler som udgangspunkt om, at man skal have en masse at arbejde med. Herefter vil analytikerne tage sig af det indsamlede.

Analytiker

Analytiker er nok det mest komplekse job, når det kommer til BI-arbejdet. Selvom jobbet er blevet mere simpelt, efter BI-værktøjerne er blevet bedre, så er der stadig en masse tungt arbejde, som skal gøres. Systemerne hjælper analytikeren til at danne et overblik, og de forskellige data sættes i kasser. Herefter er det op til analytikeren at lede efter detaljer, som kan gøre den store forskel. Her handler det om at finde sammenhænge, som kan holdes op mod hinanden, og som til sidst kan give nogle svar. I bund og grund er analytikeren ligeglad med, hvad svarene bruges til, men det er vigtigt, at man kan se nogle tendenser, som ikke var synlige i forvejen.

Behandler

Der er også mulighed for at blive den, som behandler konklusionerne. Når analytikeren er færdig med arbejdet, havner der som oftest en rapport på det næste bord. Nu handler det om at finde ud af, hvordan man bruger de mange svar, som rapporten forhåbentlig giver, og hvordan det kan ende med at gøre virksomheden bedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *