Øg dine chancer til jobsamtalen

Øg dine chancer til jobsamtalen

Det kan være, du længe har søgt efter drømmejobbet. Efter flere sendte ansøgninger, er du måske blevet kaldt til samtale. Men hvordan kan du forbedre dine chancer til jobsamtalen, så du står bedst muligt? Her er nogle råd, der kan hjælpe dig i forbindelse med din fremtidige jobsamtale.

Forbedr dig på de klassiske spørgsmål

Det er ingen hemmelig, at de fleste jobsamtaler hovedsageligt består af de samme generelle spørgsmål. Dette er en fordel for dig, så du kan forberede dig hjemmefra. På denne måde vil det virke, som om du er sikker i din sag og ved lige præcis, hvad dine styrker og svagheder er – og dette indtryk er bestemt ikke dårligt at give overfor en potentiel arbejdsgiver. Søg derfor inden jobsamtalen finder sted efter spørgsmål på nettet, man ofte bliver stillet til samtalen og forbered dig på disse. Lad være med at øve så meget, så du kan det hele ordret udenad, da dette vil have en negativ effekt. Brug i stedet for denne fordel til at sikre dig, at du har en god forståelse for, hvad du vil svare, så du ikke virker usikker.

Det er også en fordel at forberede et eller nogle spørgsmål til sidst. En klassisk kommentar fra arbejdsgiveren, du er til samtale hos, er nemlig ”har du nogle spørgsmål?” – og i den forbindelse er det en god ting at vise, at man oprigtig er nysgerrig og interesseret og derfor har et spørgsmål.

 

Sørg for at stå så godt som muligt

Ofte er der mange andre ansøgere, der er interesseret i jobbet – og nogle af dem minder muligvis om dig rent baggrundsmæssigt. Alt efter hvor meget erfaring man har, kan det være svært at skille sig ud. Det kan derfor være rigtig effektivt at gøre sig nogle små tiltag, der kan stille en i bedre lys og se godt ud på CV’et. Eksempelvis kan det være en mindre efteruddannelse i kommunikation og digitale værktøjer eller et kursus, der giver dig større kendskab til IT, der hjælper dig er skridt foran de andre ansøgere.

I nogle jobsituationer kan det også være en fordel at have lavet frivilligt arbejde – måske har du hjulpet til diverse projekter, som kan være værd at nævne på CV’et men også til samtalen.

 

Research på virksomheden inden

Noget, der virkelig også kan hjælpe dig til samtalen, er, hvis du har researchet virksomheden godt, inden du tager til samtalen.

På den måde virker du interesseret i virksomheden, og de ved, at de har med en kandidat, der har gjort sit hjemmearbejde godt. At du har brugt tid og energi vil gavne dig og kan gøre, at du skiller dig ud fra mængden af andre potentielle kandidater til jobbet.

Denne research kan også bruges i forbindelse med et andet punkt – nemlig dit tøjvalg til samtalen. Har du undersøgt virksomheden og den kultur, de har, kan du også have lettere ved at klæde dig korrekt til jobsamtalen. Dette er netop vigtigt, da arbejdsgiveren skal kunne forestille dig i jobbet, når I sidder til samtalen sammen. Om du skal have mørke jeans på eller det helt fine puds, kan derfor være vigtigt at have en idé om.

Der er flere måder hvorpå du kan forbedre dine chancer til jobsamtalen. Med relativt få og simple tiltag og forberedelser kan du stå bedre til samtalen, end du eller ville og derved øge dine chancer for at få jobbet

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *