Sådan bliver du elektriker

Sådan bliver du elektriker

Går du med en drøm i maven om at blive elektriker eller er du sikker på, at dit barn, din bror eller ven kunne blive en fantastisk elektriker – så læs mere her. For at blive elektriker skal du være lavet af det rette stof. Det er en håndværkeruddannelse, så du skal kunne holde til fysisk hårdt og belastende arbejde.

Derudover er elektrikeruddannelsen ikke lige til. Du skal have en forståelse for fysik, matematik og selvfølgelig ikke ti tommelfingre. Du skal kunne holde tungen lige i munden på skolebænken.

Lavet af et specielt stof

Drømmer du om at blive elektriker Allerød f.eks., så skal du have afstemt med dig selv, om du er lavet af det rette stof. Det er fysisk hårdt at være elektriker. Du håndterer måske ikke store stykker metal, der skal svejses sammen, skyder bjælker i på et hustag eller stabler murbrokker ovenpå hinanden, men du skal ikke tro, at en elektriker kan ligge på den lade side.

Det er hårdt fysisk arbejde. I starten er det hårdt nok at vænne sig til at skulle tidligt op og komme sent hjem, men sådan er verden. Så håndværker står du tidligt op, og dagen kan sagtens blive mørkt, inden du er hjemme igen.

Derudover er det ikke bare at koble ledninger sammen. Du skal kravle rundt under taget, forbinde, udregne og ikke altid arbejde under bedste omstændigheder. Det er ikke altid lige nemt at få lavet lys i en bolig, hvis den er af en ældre slags eller hvis det er længe siden, der har været en håndværker sidst.

Hold tungen lige i munden på skolebænken

Som elektriker skal du kunne noget, de andre håndværkere ikke kan, og det meget nødvendigt, at du kan det. Du skal vide præcis, hvordan og hvorledes dine ledninger skal placeres i rummet, du skal arbejde med strøm, der kan være særlig farligt, hvis du ikke tænker dig om.

Det er kun et farligt arbejde at være elektriker, hvis du ikke tænker dig om. Men det er stadig værd at huske på, at du til tider operere med højtryk, der kan have fatale konsekvenser, hvis du ikke tænker dig om, den bekymring finder du ikke andre steder i håndværkerfaget.

Derudover kan det være et udfordrende job at udregne det rent logistiske, når du skal lave el i en ny lejlighed. Det kræver et overblik. Og alt det lærer du på skolebænken, hvor matematikken og fysikken kan være en hård nyser.

Lære- og arbejdsplads

Mens du går i skole, skal du selvfølgelig have en læreplads. Det kunne være som elektriker Allerød. En elektriker Allerød har været igennem hele molevitten og kan derfor være en særligt god læremester, når du skal lære elektrikerens abc i praksis.

Hold du tungen lige i munden, møder til tiden og bruger dine ti fingre og ikke ti tommelfingre, skal du nok blive en god elektriker. Så kan det være, du er så heldig, at du kan blive en del af slænget hos elektrikerne i Allerød, hvor standarden er særlig høj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *