18% af bruttoledige er ikke medlem af en a-kasse

18% af bruttoledige er ikke medlem af en a-kasse

En ny undersøgelse er de danske bruttoledige viser at 18% ikke er forsikret via en a-kasse og har derfor ikke ret til dagpenge. Det skaber undring blandt flere a-kasser samt sammenligningsider for dette marked.

Jeg vil først og fremmest sige at alle arbejdende danskere burde være medlem af en a-kasse, så de ikke kommer ud for en hektisk periode ved en fyring og ikke har ret til nogen form for dagpenge. Selvom dagpengeperioden kun er på 2 år, er det stadig en stor hjælp til at holde sig økonomisk oppe, og have mere kvalitets tid i den periode man er hjemmegående og søger efter et nyt job, udtaler A-Kasseoversigt.dk

Antallet af bruttoledige er vokset til 127.897 i andet kvartal af 2016. Ud af disse er 22.530 personer ikke forsikret via en a-kasse. Tidligere undersøgelser viser at 7 ud af 10 er medlem af en a-kasse. Det er typisk folk med et meget sikkert job, der ikke mener det er nødvendigt at have denne månedlige udgift, når risikoen for en fyring er meget minimal.

De studerende er kommet efter det

Antallet af kontingentfritagede medlemmer er stødt stigende viser nye tal, som hovedsageligt består af studerende og elever. De studerende har altså gratis medlemsskab under deres uddannelse, som sikrer dem dagpenge fra den dag de bliver færdiguddannet. Denne fremgang er meget velkommen hos de danske a-kasser, som kan virke noget underlig for de betalende medlemmer. Fordelen ved at have disse kontihentfritagende medlemmer i a-kassen, er en høj procentdel forsætter som betalende medlemmer, når de efter nogle år bliver færdiguddannet.

Samarbejdet mellem den studerende og a-kasserne er gensidigt, da de studerende kan få hjælp til at opbygge et CV og skrive ansøgninger til arbejdsgivere. Denne hjælp bliver værdsat af mange studerende.

Da jeg startede på økonomi studiet ved Københavns Universitet blev vi introduceret for Akademikernes A-Kasse, som jeg fandt meget naturligt at blive medlem af på grund af den gode hjælp man kan få, hvis man mangler hjælp til en god jobansøgning samt de mange arrangementer de holder for studerende, udtaler Alexander Leo-Hansen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *