Stor spareplan kan betyde at 3.000 medarbejdere mister deres job

Stor spareplan kan betyde at 3.000 medarbejdere mister deres job

Den svenske it-koncern Ericsson har annonceret en stor spareplan, der kan betyde, at op imod 3.000 medarbejdere mister deres job i Sverige.

Ericsson udtaler selv i en meddelelse, at selskabet over de seneste år har transformeret deres virksomhed til bedre, at kunne imødegå både det hurtige teknologiske skifte samt digitaliseringen af hele teleindustrien.

Det har dog tilsyneladende bare ikke været nok for den svenske it-koncern, da de nu lancerer en række tiltag i Sverige.

Tiltagene kommer primært til at vedrøre deres produktion, men også små og store dele af deres forsknings- og udviklingsafdeling samt deres supportfunktioner.

Administrerende direktør Jan Frykhammar udtaler selv, at tiltagene er nødvendige for at sikre Ericssons langsigtede konkurrenceevne og førende rolle inden for teknologi og services. Ydermere fortæller han at Ericsson er ved at gennemgå en stor transformation, hvor deres arbejde stadig har stor fokus på forskning og udvikling.

De seneste år har langt de fleste af medarbejderne hos Ericsson beskæftiget sig med softwareudvikling og andre services frem for hardware produktion, fortæller Jan Frykhammar i deres meddelelse.

I dag anno 2016 har den svenske it-koncern hele 16.000 medarbejdere i hele Sverige. Reduktionerne på de i alt 3.000 fyrringer vil fordele sig med 1.000 personer i produktionen, 800 personer i forsknings- og udviklingsafdelingen samt 1.200 personer i andre dele af virksomheden.

Kommer du ud for at miste dit job en dag, kan du med fordel finde inspiration i vores afsnit om jobsøgning 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *