De 5 ting du ikke må glemme når du indretter en byggeplads

De 5 ting du ikke må glemme når du indretter en byggeplads

Hvis du har ansvar for en byggeplads, så er det utroligt vigtigt at du indretter byggepladsen korrekt. Den forkerte indretning af byggepladsen, kan medføre skader på dine ansatte og bygningen, som du bygger.

Indretningen afhænger selvfølgelig af, hvilken type byggearbejde der er tale om, og hvor stor byggepladsen er.

Der er dog altid de samme ting, som du skal have styr på, for at sikre at byggepladsen er sikker for dine ansatte.

I denne artikel vil du lære de 5 vigtigste ting, som du skal huske hver gang du laver en byggepladsindretning.

Vejene på byggepladsen skal være godt designet

Den første ting, som du skal huske, når du indretter en byggeplads er, at lave godt opbyggede veje. Vejene skal være designet til at kunne klare alt trafik, som de kan blive udsat for. Det vil sige at underlaget, som du bruger til vejene på byggepladsen, skal kunne klare det største køretøj, til en hver tid.

Yderligere vejene også være placeret så hverken gående eller køretøjer er i fare for at blive ramt af faldende objekter.

Tydelig skiltning af virksomheder

Den anden ting, som du skal huske, når du indretter en byggeplads er, at du skal have tydelig skiltning af hvilke firmaer, som arbejder på arbejdspladsen.

Hvis byggepladsen er placeret på en privatgrund, så er det. Jf. byggepladsbekendtgørelsen lovpligtigt at skilte med hvilke firmaer der arbejder på byggepladsen. Skiltet skal være placeret ud mod vejen, som udgør indkørslen til byggepladsen.

Toiletter og opholdsskure til ansatte

Den tredje ting, som du skal huske, når du indretter en byggeplads er, at have toiletter og opholdsskure, til de ansatte.

Som arbejdsgiver, så skal du sørge for at dine ansatte altid har adgang til et toilet, ligesom at du er forpligtiget til at opstille en skurvogn, hvis arbejdet tager mere end 3 dage.

Sørg for at der også er køleskab og andre småting tilgængeligt til dine ansatte.

Ekstra foranstaltninger om vinteren

Den fjerde ting, som du skal huske, når du indretter en byggeplads er, at du skal have ekstra foranstaltninger ved tagarbejde og indendørsarbejde om vinteren.

Hvis dit byggeri strækker sig over vinterperioden, så skal du sørge for at der er for at der er snerydningsudstyr tilgængeligt, samt at skærme dine ansatte mod dårligt vejr i form af læskærme på stilladser.

Byggepladsen skal være ryddet op

Den femte ting, som du skal huske, når du indretter en byggeplads er, at du skal sikre dig at byggepladsen er godt ryddet op.

Du er forpligtiget til at holde byggepladsen ordentlig og ryddelig af sikkerheds og sundhedsmæssige årsager jf. byggepladsbekendtgørelsens §44.

Der er selvfølgelig flere ting, som du skal tage hensyn til i enkelte tilfælde, men de overstående 5 punkter er de vigtigste.

Hvis du har brug for hjælp til indretning af en byggeplads, så kan du læse mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *