Boost sammenholdet i virksomheden

Boost sammenholdet i virksomheden

I et land for længe siden, hvor albuehilsner endnu ikke var en tænkt tanke, og håndsprit var noget vi brugte en gang imellem når vi rejste, havde vi alle sammen en langt mere booket kalender. Det gælder både arbejdskalenderen, og den private kalender, som for tiden ikke rummer meget andet en få aftaler med de allernærmeste. 

Men når hverdagen vender tilbage om en overskuelig fremtid, så vil det igen langsomt sætte i gang, og så er det på tide at få planlagt de sociale begivenheder for dig og dine medarbejdere også. 

En motiveret medarbejder performer bedre

Usikkerhed om fremtiden, ubalance i privatlivet, eller mistrivsel på jobbet er alt sammen faktorer der spiller ind på vores performance. Det er bevist, at vores motivation drives af at vi har det godt. 

Når hverdagen er vendt på hovedet, er det for mange svært at finde frem til den veltilstand, de har brug for, for at være et godt sted mentalt, og det er en kæmpe udfordring for arbejdspladserne. 

Ikke desto mindre er det vitalt, at man som arbejdsplads forsøger at gøre hvad man kan for at omfavne sine medarbejdere i netop denne situation. Og tænk gerne i at gå lige det ekstra mil. 

Ring dem op, og spørg om andet end arbejdsopgaver. Skab fora hvor I kan mødes på en uformel måde, om ikke andet så virtuelt. Og planlæg en social begivenhed som I sammen kan se frem til.

Firmafesten, klisteret der holder os sammen

Det er ingen løgn, at danskere som folkefærd er utroligt svære at komme ind på. Faktisk viser undersøgelser, at det er et af de lande i verden, hvor det er sværest at få nye venner. Vi er meget loyale overfor relationer helt tilbage til børnehavealderen og er som folkefærd ikke særlig opsøgende når det gælder at danne nye bånd. 

Ikke desto mindre gælder det, at vi har brug for at danne relationer til andre, og også i arbejdssammenhænge er det nødvendigt for os, at nogle af vores kontaktpunkter føles rare og bekendte. På den måde kan vi arbejde bedre sammen. 

Et godt middel til dette er firmafesten. At mødes i en anden ramme end arbejdspladsen, og sænke skuldrene lidt og tale om privatlivet, vores interesser, eller maden foran os. Firmafester som disse er savnet og selvom det virker som en fjern fremtid, så vil det være et vigtigt lyspunkt i den sidste hårde tid at kunne se frem til at igen skulle mødes på den måde. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *