Hvad skal jeg bruge en a-kasse til?

Hvad skal jeg bruge en a-kasse til?

Det kan være utrolig svært at forholde sig til efter ens uddannelse, fordi det ligger så langt ude i fremtiden. Derfor kan det også være ekstra svært at vide, hvad man skal bruge en a-kasse til.

Det kører fint for dig lige nu, du får SU og din uddannelse går godt, fremtidige planer er måske noget, som du tænker, at du sagtens kan udskyde lidt endnu.

Det er faktisk en rigtig dårlig idé at udskyde dine tanker om din fremtid til, når du tænker, at du har brug for dem, for der er det oftest for sent. Og hvis ikke du skal stå i en situation, hvor du ingen indkomst har så læs med her, hvordan du skal gøre.

Hvad er en a-kasse?

En a-kasse er en organisation, der tilbyder forsikring mod arbejdsløshed. Det er altså en organisation, som du skal melde dig ind i senest et år før, at du ender din uddannelse, så du er sikker på at blive forsikret.

En a-kasse er gratis, når du er studerende, men du begynder at betale til den, når du ikke er studerende mere. Dette er en forsikring ligesom alle andre, du giver penge, for at sikre dig, at du kan få penge, når du har mest brug for det.

Meget mere end en a-kasse

Når du melder dig ind i en a-kasse, er det selvfølgelig ikke bare en pengemaskine. Organisationen sørger også for, at du har de bedste muligheder for at finde et job, når du står i den situation af at være arbejdsløs.

Det, der fx er utrolig godt ved at have sig en a-kasse, når man bliver arbejdsløs, det er, at de kan tilbyde en masse ekstra goder, som fx kurser og seminarer, som giver dig ekstra og mere specificeret viden inden for et område, som du måske ikke kender noget til.

Derudover kan du også bruge a-kassen som din jobportal i Danmark, da de oftest har tilknytning til mange forskellige jobportaler. De deler det nemlig op i kategorier, alt efter hvilken branche du er i, så du får den helt rigtige portal til dine interesser.

Det kan måske være svært selv at skulle finde ud af, hvor dit næste arbejde skal findes, men her har din a-kassen en masse forslag til, hvor du kan søge, og hvordan du kan søge. De giver en masse redskaber, som er utrolig essentielle for fx den nyuddannede, men det er også et perfekt værktøj til den, der for nyligt er blevet arbejdsløs efter mange år i arbejde. Her er der chancen for at lære noget nyt og bruge de jobportaler, som der er tilgængelige.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *