Brancher uden kriser: Brancher der vækster under Corona-krisen

Brancher uden kriser: Brancher der vækster under Corona-krisen

Coronakrisen har været hård ved et danske arbejdsmarked, og mange danskere har mistet deres arbejde. Den gode nyhed er dog, at krisen har ramt meget skævt i første omgang, hvilket betyder, ar der er gode muligheder uden for ens normale brancher, hvis man ellers har mulighed for at bruge sine kompetencer i anden kontekst end man har været vant til. I denne artikel vil vi fremhæve nogle af de brancher, som har oplevet en stigende efterspørgsel under Coronakrisen.

E-commerce: Danske webshops har kronede dage

Den første branche som er værd at fremhæve, er e-commerce. Dansk detailhandel har været lukket ned ad flere omgange i 2020 og det ser ud til at fortsætte lidt endnu i 2021. De mange lukkede butikker har gjort at dansk e-handel er vokset endnu mere i 2020 end det allerede var forudset. Derfor søger mange webshops, både de store og de små, stadig flere medarbejdere til alt fra marketingaktiviteter til hjælp med at pakke ordrer til løse opgaver. Så hvis du står uden job, kan der være mange spændende stillinger i vente i denne branche, uanset din baggrund og erfaring.

Fødevarebranchen: Danskerne bruger flere penge på fødevarer

En anden branche som ikke mærker det store til Coronakrisen, er fødevarebranchen. De danske supermarkeder har rekordtravlt og det samme har mange specialbutikker, der lever af at sælge fødevarer af høj kvalitet.

I takt med flere danskere må isolere sig selv, så vælger mange at skrue op for madbudgettet for at forkøle sig selv. Derudover er der fortsat mange virksomheder, som genre vil have deres produkter ind på det danske marked, da det er utroligt kvalitetsbevidst og meget købestærkt. Hvis du har arbejdet med eksport eller import, kan det være en ide at se imod netop denne branche, hvor mange fødevareimportører lige nu leder efter god arbejdskraft.

Byggebranchen og gør-det-selv-industrien

En tredje branche som har meget travlt i disse tider, er byggebranchen.

Byggeprojekter foregår på store arealer og oftest udendørs. Derfor er det ikke et problem at leve op til diverse afstandskrav på de mange byggepladser rundt om i landet. Her søger man derfor også efter ny arbejdskraft. Samtidig har man utroligt travlt i de mange byggecentre rundt om i landet, da både virksomheder og privatpersoner i høj grad efterspørger byggematerialer. Der kan derfor være gode muligheder for at finde et midlertidigt job i netop denne branche, hvis man ikke har noget imod at lave fysisk arbejde eller at få lidt beskidte fingre.

Offentlig administration: Det offentlige skal løbe hurtigere

En fjerde og sidste branche, som stadig efterspørger ny arbejdskraft, er det offentlige. Både staten, kommunerne og regionerne har brug for hjælp til blandt andet at håndtere de mange forskellige aspekter af Coronakrisen. Det gælder både med hensyn til smittesporing, testning, samt konkret på de enkelte hospitaler, hvor der mange steder er hårdt brug for personale. Hvis du tidligere har arbejdet i det offentlige i den ene eller anden form, har du således gode muligheder for at finde ny beskæftigelse. Det offentlige har også øget fokus på hjemmearbejde, hvorfor du ikke nødvendigvis behøver at flytte fra en del af landet til en anden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *