Disse brancher har de bedste jobmuligheder lige nu

Disse brancher har de bedste jobmuligheder lige nu

Coronakrisen har ramt dansk erhvervsliv meget hårdt. Aldrig før har Danmark set så stor en nedgang i beskæftigelsen som i foråret 2020. Men det har siden vist sig, at mens nogle brancher har mærket en stor tilbagegang, har andre brancher oplevet en tilsvarende stor fremgang.

I denne artikel vil vi kort fremhæve nogle af de brancher, hvor du med stor sandsynlighed kan finde et godt job lige nu.

IT-branchen: Ecommerce og digitalisering fylder endnu mere

Den første branche som er værd at fremhæve, er IT-branchen. For i takt med at flere og flere industrier er lukket ned, har ecommerce været den eneste vej til nye og flere kunder for mange forretninger. Der er derfor stor efterspørgsel efter personer med gode IT-kundskaber.

Det betyder dog ikke, at man skal være uddannet inden for feltet. At have konkret erfaring eller at være autodidakt kan sagtens være nok til at få sit første job inden for f.eks. ecommerce.

Byggebranchen: Der er rekordmangel på håndværkere

En anden branche, der oplever stor travlhed lige nu, er byggebranchen. Her er der lige nu stor mangel på håndværkere inden for en bred vifte af specialer. Både tømrere, vvs’ere og ikke mindst elektrikere er i høj kurs, da der fortsat er stor byggeaktivitet i både den private og ikke mindst i den offentlige sektor.

På lang sigt forventes det også, at denne mangel vi fortsætte. De mange nedlukninger har også betydet, at færre arbejdere fra særligt Østeuropa har søgt job i Danmark sammenlignet med tidligere år.

Sygeplejersker: Corona presser sundhedsvæsnet

En trejde branche der virkelig har travlt i disse tider, er ikke så overraskende sundhedsvæsnet. Her er der akut brug for flere sygeplejersker til at hjælpe de mange patienter, både dem med og uden Covid19, som har brug for hjælp. Her kan man både forvente at blive tilbudt et job lige efter endt uddannelse, ligesom pensionerede sygeplejersker er blevet opfordret til at vende tilbage for en periode imens pandemien stadig har fat i Danmark.

Sosu-assistent: Flere ældre kræver flere hænder

Ligesom i sundhedsvæsnet, så er der også ekstra brug for sosu-assistenter. Dette skyldes dog ikke kun Corona pandemien, men i lige så høj grad, at der hurtigt kommer flere og flere ældre, som har brug for hjælp i det daglige.

Denne udvikling forventes at fortsætte mange år, endnu hvorfor mange kommuner har garanteret nyuddannet et job, når de er færdige. Inden for dette felt er der ligeledes store forskelle på hvor man kan arbejde, både rent fagmæssigt og rent geografisk. Alle muligheder er således åbne, hvis man gerne vil bidrage til at give Danmarks mange ældre en værdig alderdom.

Rådgivende ingeniør

En sidste profession som også oplever stor efterspørgsel efter nyuddannet arbejdskraft er de danske ingeniører. Dette hænger ligesom med håndværkerne sammen med den store byggeaktivitet som der findes over hele landet. Særligt i København er der brug for flere rådgivende ingeniører til at varetag de mange beregninger, der skal laves i forbindelse med blandt andet større renoveringer af andelsforeninger, som fylder meget. Så hvis du har et talent for matematik, så kan dette være en god måde at få det mest mulige ud af dit talent på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *