Brancher i udvikling

Brancher i udvikling

Hvilke brancher driver væksten i Danmark, og hvilke brancher vil forsætte med at vækste i år? Dette kan være godt at vide, hvis man ønsker et job, der oplever stigende vækst.
Vi har lavet en liste over de brancher der har vækstet mest i år.

Advokat og ejendomsmæglerbranchen:

Den første branche som er værd at fremhæve er advokat- og ejendomsmæglerbranchen. Grunden til at denne branche kommer til at vokse er at den udvikling er nøje knyttet til udviklingen på boligmarkedet og lige nu forventer man prisstigninger i de store byer på imellem 5-10% alt efter hvilke områder der er tale om. I takt med at der foretages flere bolighandler efterspørges både ejensomsmæglere og boligadvokater i stigende grad, og det presser timepriserne i vejret. I samme ombæring smitter denne udvikling også i mindre grad af på håndværkere, da der bliver brug for at få foretaget renoveringer af særligt lejeboliger Blandt andet efterspørges håndværkere med ekspertise inden for gulvafslibning i København i langt højere grad end tidligere.

Drikkevare-branchen
Den stigende efterspørgsel på energidrikke og de mange nye små bryghuse gør at denne branche indtage 2. pladsen for brancher med vækst. Den gennemsnitlige stigning for de 144 forskellige virksomheder i branchen er på 67 procent. Det er hovedsageligt vores produktion af energidrikke og de små ny aktører på ølmarkedet der står for stigningen. Af de mindre bryghuse skal Herlev Bryghys, Skovlyst Production og Amager bryghus nævnes.

Forskning og udvikling
Danmark kaster hvert år milliarder af kroner efter forskning og udvikling. Pengene er ved første øjekast godt givet ud. Branchen for forskning og udvikling vækstede med 198 procent sidste år. Derudover er der kommet 4 procent flere virksomheder i branchen, hvilket gør at branchen er oppe på 700 virksomheder i alt.

El-, gas- og fjernvarmeforsyning
Grunden til branchens position er at Danmark er en af de førende lande når det kommer til vindkraft og andre grønne energiressourcer. Denne branche er også steget med 67 procent, hvilket er godt da både energi og drikkevarer er gode eksportområder for Danmark.

IT
IT branchen er vækstet med 37 procent, og er med 8000 virksomheder den største branche i analysens top 5. Alene i år er der kommet mere end 300 virksomheder til.

Farmaceutiske branche
Det er ikke kun botox og lykkepiller i denne branche. Her finder vi nogle af de mest prominente virksomhedsnavne i Danmark. Branchen er anført af Novo Nordisk, Lundbeck og Leo Pharma. Hvis man måler på antal virksomheder i branchen, er det den mindste branche på denne listes top 5. Branchen vækstede sidste år med 34 procent.

E-handel og mobilkøb bidrager til den økonomiske udvikling
I takt med tilliden til e-handel stiger og flere webshops bliver mobilvenlige, ser vi at flere og flere køber over nettet fra de forskellige platforme. Ifølge DIBS foretog 4 ud af 10 danskere køb over netter i 2015, hvilket er en stigning på 100 procent hvis man kigger på adfærden for 3 år siden.
Det er også fordi det købestærke og ældre segment er begyndt at ændre deres købsadfærd og få mere tillid til e-handel. Udover at shoppe på nettet er flere også begyndt at anvende deres mobiler i fysiske butikker. Serviceser som mobilepay og swipp er også vokset støt det seneste år. Aldersgruppen 60-75 år er den aldersgruppe som har sørget for den største vækst indenfor dette område. 50 procent flere i aldersgruppen online i forhold til 2014. Der blev samlet handlet for 90 milliarder kroner i løbet af 2015 , hvilket er en vækst på næsten 20 procent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *