Pas på din ryg, når du køber ny seng

Pas på din ryg, når du køber ny seng

Dårlig ryg er ved at udvikle sig til lidt af en folkesygdom. Tidligere var det noget man forbandt, med håndværkere og andre med hårdt fysisk arbejde. De der sled dag ud og dag ind, med hårde fysiske job, der gjorde dem nedslidte og gamle før tid. De er dog langt fra de eneste, der døjer med rygproblemer i dag.

Unge menneske er i stigende grad, begyndt at få problemer med ryggen. Dette skyldes ofte dårlige stole og borde i skolerne, eller også er det de stillesiddende job på kontorer. En dårlig stol, der er indstillet forkert eller en pc-skærm, der står for lavt er yderst skadeligt for både ryg og nakke.

Der er mange forskellige grunde til, hvorfor vi er begyndt at døje sådan med ryggen, men en af de ting, som vi er rigtigt slemme til at overse, er kvaliteten på vores seng.

 

Sengen har stor betydning

Det burde egentlig være logik for høns, at man skal have en ordentlig madras, der passer til ens kropsbygning. Man tilbringer mange timer i sengen, så hvordan skulle en billig seng til 1000kr kunne være god nok?

Der er mange faktorer, som man skal være opmærksom på når man er ude og kigge på en ny seng. Først og fremmest er det jo madrassen, der er det altafgørende, for hvordan den er for din krop.

Der findes en række tommelfingerregler, der kan hjælpe dig rigtigt godt på vej med at finde din nye enkeltseng. Afhængig af om man er en stor eller lille person, skal man have forskellige madrasser. Du kan blive inspireret til dine nye seng her.

Vejer man over 95 kg, så er det meget vigtigt at man får en dobbeltfjedret madras, der kan give den fornødne støtte og support, til de steder på kroppen der er særligt udsatte. Det samme gør sig gældende, hvis man vejer under 75 kg. Det vil en dobbeltfjedret madras være for hård og vil på ingen måde være passende.

Ligeledes skal man være opmærksom på om topmadrassen er varm eller kølig, da nogen sveder meget om natten og andre fryser.

 

Gå ikke på kompromis

Din krop skal holde hele livet, så det er af yderst vigtighed at du ikke går på kompromis med kvaliteten. Dette gælder både ved senge, men også med alle andre møbler man benytter i sin hverdag. Stole, borde, sofaer og meget mere. Alt sammen skal det være noget, der er ergonomisk og ikke skader din krop.

Det kan være svært at holde styr på, men hvis man er opmærksom og aktivt søger de gode ting, så kan man nemt finde dem. Pas på ryggen, så skal den nok holde hele livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *