Få mere tryghed med lønsikring

Få mere tryghed med lønsikring

Arbejdsløshed kan ramme selv den bedste af os i alle brancher, og som vi så det med Coronakrisen, rammer den fra den ene dag til den anden. Er man ikke forsikret og forberedt på, at krisen kan indtræffe, vil den ramme særligt hårdt. Som medlem af en a-kasse og her fra en tegnet lønsikring, har du og din familie et sikkerhedsnet til at stå igennem hårde tider med.

Hvad er en lønsikring?

Er du medlem af en a-kasse, kan du tegne en forsikring, der kaldes en lønsikring. Alt efter dine behov kan den dække helt op til 80-90 procent af din hidtidige indtjening, så du kan gå igennem en periode som arbejdsløs med næsten samme lønniveau som før. Der kan være mange udgifter i et familieliv, som skal dækkes, og derfor er dagpenge alene ikke nødvendigvis nok for jer til at komme igennem en økonomisk svær tid. Derfor anbefales det at tegne en lønsikring, hvor du til dagpengene får udbetalt et ekstra beløb, så du stort set har samme indtjening som før krise og arbejdsløshed. Hvis du vil vide mere om lønsikring, kan du få svar på alle dine spørgsmål online, hvor du også kan læse mere om, hvorfor lønsikring er en god idé for dig.

Økonomisk ro og tryghed

Med en a-kasse får du et økonomisk sikkerhedsnet og med lønsikringens ekstra bidragsydelse er du sikret et liv næsten som før, mens du finder vej til dit næste mål. Her er a-kassen en yderligere stor hjælp, da du også her finder råd og vejledning til din jobsøgning samt økonomisk støtte til kurser og efteruddannelse.

Hvad skal du gøre

Hvis du har brug for mere end dagpenge og vil tegne en lønsikring, skal du ud fra din nuværende løn vælge hvilken dækning, du har brug for i en arbejdsløs periode. Der er prismæssig forskel på at tegne en forsikring på 80 eller 90 procent af din indtjening, så du børe gøre dig overvejelser omkring dit dækningsbehov for en periode uden arbejde. Kan du klare dig for laveste sats i en periode, kan det være en fordel nu og her at tegne den billigste løsning. Har du og din familie et højt dækningsbehov, bør du få et overblik over jeres faste udgifter og tegne forsikringen derefter, så du får mest ud dine indbetalinger til lønsikring og økonomien kan hænge sammen nogenlunde som før.

Hvem kan tegne en lønsikring

For at få noget ud af en lønsikring bør din nuværende indtægt overstige højeste dagpengesats. Lønsikringen er en ekstra udbetaling udover dagpenge, og godtgør dig altså med det resterende beløb fra dagpengesats op til dit lønniveau. Studerende og selvstændige har typisk ikke mulighed for at tegne en lønsikring, da lønniveauet her enten svinger eller ligger lige omkring den normale dagpengesats. 

Almindeligvis er kravene til at kunne tegne en lønsikring, at du er lønmodtager i arbejde og er mellem 18 og 65 år gammel samt at du er medlem af en a-kasse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *