3 gode råd til din jobsamtale!

3 gode råd til din jobsamtale!

Det er vigtigt at forberede sig grundigt til sin jobsamtale. De fleste kan genkende en eksamen lignende følelse i kroppen forud for en jobsamtale. Men det er faktisk ikke en skidt parallel at tænke på en jobsamtale som en eksamen. For ligesom til en eksamen er det utroligt vigtigt at have forberedt sig grundigt inden man tager til jobsamtale. Det er et stærkt signal for dem som du skal sidde overfor, hvis du viser, at du har forberedt dig grundigt. Mange kender følelsen af usikkerhed og nervøsitet inden en jobsamtale, hvor man virkelig gerne vil vise den bedste og stærkeste side af sig selv.

Vi har derfor samlet 3 gode råd, som er værd at tænke over forud for din samtale

1: Læs grundigt den opsatte jobannonce, din ansøgning og CV igennem

Det er vigtigt at læse den jobannonce som du søge grundigt igennem. Det viser at du interesserer dig i jobbet, og har gjort dig tanker omkring opslaget. Det er samtidig vigtigt at du har læst alt det materiale som du har sendt til virksomheden grundigt igennem! Dette gælder både den ansøgning som du har sendt, men også det CV, som beskriver dine tidligere erfaringer og kompetencer. En grundig gennemlæsning af dit materiale kan gøre, at de kan forberede dig bedre, på de spørgsmål som måtte blive stillet til samtalen.

2: Forbered dig på traditionelle spørgsmål som virksomheden kan stille dig

Ved en jobsamtale spørger virksomheden ofte ind til, hvem du er som person. Det kan derfor være en god ide at forberede sig på traditionelle spørgsmål såsom: ”Prøv og fortæl lidt om dig selv”
Det er altid et stærkt signal at sende, hvis du er sikker og bevidst om hvem du er som person. Det kan også være spørgsmål omkring: ”Hvad er dine stærke og svage sider?”
Det kan i den sammenhæng være en god ting at gøre sig nogle tanker omkring, hvilke kompetencer du besidder, men samtidig hvilke svage sider du har – og hvordan de eventuelt kan vendes til noget positivt.

3: Fokus på dit kropssprog og udstråling

En jobsamtale foregår i langt de fleste tilfælde ved et fysisk møde med den ansvarlige for ansættelse i den virksomhed du søger i.  Det er derfor utroligt vigtigt at du tænker på den udstråling du signalerer udad til. Det tager ikke personen som skal ansætte dig, mange sekunder at gøre sig det første indtryk, og derfor er udstråling og kropssprog utroligt vigtigt. Din udstråling kommer sig også til udtryk ved den påklædning som du vælger den dag jobsamtalen finder sted. Er det f.eks. en jobfunktion på et kontor, hvor dresscoden måske er i det lidt formelle hjørne, vil det være en dum ide at komme i en udvasket T-shirt. Det er vigtigt at gøre sig tanker om hvilken type job, du ansøger og på den måde tilpasser din udstråling og dresscode efter det.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *