Guide: Sådan vælger du den rigtige kontorstol

Guide: Sådan vælger du den rigtige kontorstol


Der findes mange typer af kontorstole, og det er vigtigt, at du vælger en, som støtter din krop på de rigtige steder, og som samtidig er med til at øge komforten. Se her, hvordan du vælger den rigtige kontorstol. Dårlig ryg og problemer med nakken, er blandt de hyppigste årsager til arbejdsskader og sygemeldinger.

Når du skal vælge kontorstol, er der mange forskellige typer, du kan gå efter. Først og fremmest handler det om, at du skal finde ud af, hvad kontorstolen skal bruges til. Hvis du skal bruge den, når du gamer, kan du med fordel vælge en med et højt ryglæn, som gør, at du sidder komfortabelt.

Skal du sidde i den, når du arbejder i flere timer ad gangen, kan det være en god idé at kigge efter en ergonomisk kontorstol, som er med til at støtte din krop på de helt rigtige steder, så du ikke ender med at få skader, som opstår på grund af, at du sidder stille, når du arbejder.

Støtte i lænden

Hvis du vil have den optimale komfort, når du sidder ned og arbejder i mange timer ad gangen, bør du vælge en, som støtter på de rigtige steder. Det handler blandt andet om støtte til lænden, som er med til at forebygge skader som diskusprolaps og ondt i ryggen.

Vælg en med nakkestøtte

Det er samtidig en god idé at vælge en kontorstol med nakkestøtte, som gør, at du ikke får ondt i nakken eller får hold i nakken. Hvis du jævnligt døjer med hold i nakken, kan det være et tegn på, at du ikke sidder optimalt, når du arbejder.

Skal der være armlæn på kontorstolen?

Hvis du vælger en kontorstol med armlæn, er det vigtigt, at du har et hæve-/sænkebord, så du kan køre kontorstolen ind under bordet. Det er med til at skabe en optimal siddestilling, hvor du samtidig har mulighed for at hvile armene. 

Det er dog ikke altid en god idé, medmindre du skal bruge din mus meget. Hvis du eksempelvis bruger dit tastatur mere end din mus, kan det være nyttigt at vælge en kontorstol uden armlæn, så du i stedet kan hvile dine arme på skrivebordet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *