Guide: Sådan gør du et godt indtryk på din (kommende) arbejdsplads

Guide: Sådan gør du et godt indtryk på din (kommende) arbejdsplads

Om du skal til jobsamtale, har første dag på dit nye job eller bare omgås med nye mennesker i din hverdag, så kan det være vigtigt at tænke over hvordan, at du begår dig.

Førstehåndsindtrykket kan betyde meget

Når du møder et andet menneske, så er du måske selv hurtig til at danne dig et indtryk af hvordan, at de er som person. Dette ligger naturligt til os, og vores hjerner gør det før, at vi egentligt er bevidste om det.

Det tager ifølge flere undersøgelser kun syv sekunder at danne sig et indtryk af den person, som står overfor dig.

Det første som du ligger mærke til er det fysiske

Du dømmer altså andre og bliver selv dømt på dit udseende helt fra start. Det er derfor rigtig vigtigt, at du fremstår som dit absolut bedste jeg, når du skal møde nye mennesker. Dette er især gældende i professionelle og sociale sammenhænge.

Sørg derfor altid for først og fremmest at være ordentligt klædt på og fremstå som en, der har styr på det, som du laver.

Du skal sørge for at fremstå pæn og ren, og gå efter den standard påklædning, som der er der hvor, at du skal være. Er du i tvivl om hvordan, at dresscoden er på dit (kommende) arbejde, så er det en god idé at være forberedt. Det vil sige, at du sagtens kan sørge for at have lag-på-lag med, så du kan dresse både op og ned.

I den sammenhæng så er det også en god idé at have styr på dine accessories. En ordentlig arbejdstaske kan f.eks. være med til at få dig til at fremstå mere professionel end hvis du kommer med dine ting i en plastikpose. Derudover så har du også et sted at gøre af lidt ekstra tøj, hvis du er i tvivl om hvordan, at du skal klæde dig på. Hos Helm har de blandt andet et stort udvalg af tasker og accessories, som kan hjælpe dig godt på vej.

Sørg for at fremstå som DIT bedste jeg

Du må for alt i verden ikke være en anden, end du er. Sørg for at være dig selv, og for at virke selvsikker i det, som du kan tilbyde.

Det er en god idé at give et godt håndtryk så du kan komme godt fra start. Et håndtryk kan sige meget om hvordan, at du er som person.

Du har kun et forsøg til at skabe et godt førstehåndsindtryk så giv den alt hvad du har. Det kan være svært og tage lang tid at skulle ændre på en anden persons opfattelse af dig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *