Sådan bliver du bedre til dit arbejde

Sådan bliver du bedre til dit arbejde

Det gælder for dit job, som det gælder for så mange andre ting. Vil du være god til det, skal du gøre en indsats. Sådan nogle ting kommer, for det meste, ikke helt af sig selv. Men udover at øve sig, er der en del andre ting, der kan påvirke hvor god du er og bliver til dit arbejde.

Arbejdsglæde er essentielt

Arbejder man fuldtid på 37 timer om ugen, bruger man nogenlunde 25% af ugen timer på sin arbejdsplads. Derfor betyder det rigtig meget, om man er glad og trives på arbejdspladsen – både for den enkelte medarbejder, men også for virksomheden. For den enkelte medarbejder kan arbejdsglæde være afgørende for, om man er effektiv, produktiv og har lyst til at tage en ekstra tørn. Og lige præcis derfor, har arbejdsglæde indflydelse på, hvor dygtig du er til dit arbejde.

Stiller man det groft op, kan man sige at du helt automatisk vil blive bedre til dit arbejde, hvis du generelt er glad for at gå på arbejde. På trods af hvad mange tror, kommer arbejdsglæde sjældent af frokostordning, løn eller titel, men derimod når nogle grundlæggende indre behov tilfredsstilles. Det kan blandt andet være at have medbestemmelse, at have sociale bånd til kolleger og at føle sig kompetent til at udføre sine arbejdsopgaver. Føler du derfor ikke en grundlæggende arbejdsglæde, er det her du skal starte med at sætte ind, for at blive bedre til dit arbejde.

Sæt et mål 

For at blive bedre til noget, er det essentielt at sætte et mål og også gerne et eller flere delmål. Gør det gerne så konkret som muligt, så det er lettere for dig at vurdere hvornår du har nået dit mål. Hvis det motiverer dig, kan du også gøre dine mål tidsbestemte – men det er ikke alle det fungerer for.

Først skal du sætte dit mål. Alt efter hvad branche du arbejder i og hvilke arbejdsopgaver du sidder med, kan dit mål være vidt forskelligt. Hvor længe du har været på arbejdsmarkedet spiller også ind. Vil du lære noget helt nyt på din arbejdsplads eller vil du bedre og/eller hurtigere til de arbejdsopgaver du sidder med i forvejen. I forlængelse af dit mål, kan det være en god idé at overveje hvorfor du vil nå målet. Er det bare fordi du har lyst? Er det fordi du gerne vil forfremmes? Eller er det måske fordi du gerne vil finpudse dine kompetencer, for at blive klar til et nyt job? Er det tilfældet, kan du allerede nu uploade til CV til Amrop.  

Brug positiv psykologi

På trods af at de godt kan lyde lidt hokus-pokus – så kan du faktisk blive bedre til dit arbejde, ved at snakke pænt til dig selv. Ved at tale positivt til dig selv, styrker du din egen opfattelse af dig selv, hvilket betyder at du bliver meget bedre til dit arbejde. Man præsterer bedre og har lettere ved at opnå succes.

Udover den påvirkning dine egne tanker kan have, kan kroppen faktisk også have en betydning. Det handler om hvordan du står, går og bruger dine lemmer. Indtager du en magtpositur – ret ryg, mellemrum mellem benene og hænderne placeret i siden – kan du styrke din performance og påvirke hvordan dine omgivelser ser dig. Står du i magtpositur i minimum 2 minutter, vil effekten være optimal. Det kan derfor være en god idé at gøre inden en eksamen eller en jobsamtale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *