Kom stærkt tilbage på arbejdsmarkedet efter sygdom

Kom stærkt tilbage på arbejdsmarkedet efter sygdom

Der kan være mange udfordringer forbundet med at komme tilbage på arbejdsmarkedet efter man har taget en kort eller lang pause i forbindelse med et sygdomsforløb. Og derfor vil vi give dig vores 3 bedste metoder til at kunne vende stærkt tilbage på arbejdet, selvom man har gennemgået et sygdomsforløb.

Tag en snak med din chef

Det første du skal gøre, når du vender tilbage på arbejdet er at forventningsafstemme med din chef. I et sygdomsforløb har du formentlig haft kontakt med en psykolog, der har givet dig nogle forløb i forhold til opstart på arbejdet. Det er derfor vigtigt, at du præsenterer disse forbehold for din chef, så han/hun ved, hvad han/hun kan forvente fra dig, og for at du ikke går rundt og stresser over, om din chef er utilfreds med din arbejdsindsats. Hvis du ikke bryder dig om, at skulle snakke med din chef om sådanne ting, skal du huske på, at din chef kun er interesseret i at du får den bedste start på arbejdet.

Bryd tabuet og vær ærlig

Mange frygter deres kollegers reaktion, når de starter op igen efter et sygdomsforløb. Mange frygter måske, at der bliver snakket i krogene, og at ingen rigtig tør spørge ind til, hvorfor man har været væk. Desuden er det ikke alle, der ønsker alle de medlidenhedskram, som man får den første dag tilbage på job.
Du skal derfor overveje, om det er en bedre ide lige at hive dine tætteste kolleger ind i et rum og lige fortælle i store træk, hvorfor du har været væk, din tilstand nu og hvordan du ønsker de skal agere overfor dig den kommende tid. Det kan være, du ønsker, at de skal være helt ligesom de plejer eller de måske skal tage lidt hensyn. Bryd tabuet og vær ærlig. Det vil dine kolleger respektere.

Pas på med overarbejde

Det er vigtigt, at du starter stille og roligt ud, når du lige er kommet tilbage i arbejde igen. Sørg derfor for at sige til dig selv, at du hverdag skal gå på et bestemt tidspunkt, og det du ikke når den pågældende dag, må du lave dagen efter. Derfor burde du også så vidt muligt holde dig fra at tage opgaver på dig, der har en meget stram deadline, da dette kan udløse i et forhøjet stressniveau.
Desuden er det vigtigt, at du holder fri, når du har fri. Prøv at sluk for alle tanker omhandlende arbejde, og fokusér på de ting der gør dig glad og giver dig ny energi. Det kan også være en god ide at anskaffe dig en mobiltelefon forbehold arbejde og en mobiltelefon til privatbrug, så tingene ikke smelter sammen. På Irep kan du sælge din brugte Iphone, få penge for den og købe en splinterny en.

Forhåbentligt kunne du bruge disse tips til at få en god opstart på arbejdet efter en længere sygdomsperiode.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *