Har du problemer med jobsøgningen?

Har du problemer med jobsøgningen?

Mange kan opleve at det er problematisk at søge job, det kan både være fordi måden vi søger job på hele tiden, er i udvikling. Det betyder at måden vi bygger et cv op på, skriver ansøgningen og sågar måden vi tager, til jobsamtale på kan være markant anderledes hvis det bare er 5 år siden du sidst var ude på markedet. Så selvom det er første gang du skal søge job, eller om du har siddet lang tid i samme stilling, så har vi lavet en liste med nogle råd til jobsøgningen.

Der er mere til dit CV end som så

Der er et utal af måder at bygge et CV på, men hvis du er ny på jobmarkedet, kan det ofte være en fordel at benytte sig af det kompetencestyrede CV. Denne type CV vil typisk starte med en profil af dig selv der beskriver dine nøglekompetencer i forhold til den søgte stilling. Denne type CV benyttes ofte af jobsøgende der er nyuddannet eller har få ansættelsesforhold bag sig.

Hvis du derimod ikke ser det kompetencestyrede CV, som en fordel for dig i jobsøgningen, kan du benytte dig af det omvendt kronologiske CV. Denne type CV, er overskueligt for læseren af dit CV da dine seneste uddannelse og jobs vil være først. På den måde gøre det nemt at se hvad du kan og hvor du kommer fra.

Hvis du vil fange opmærksomheden og skille dig ud, kan det være en god idé at starte med at skrive en elevator tale, da den ofte fanger opmærksomheden hos læseren. Desuden er det vigtigt at benytte sig af punktformer i dit CV, hvilket hjælper til at dit CV både bliver kort og overskueligt. Det er vigtigt at et CV ikke overskrider 3 sider. Det sidste råd vil være at huske et billede på CV’et, det er vigtigt for læseren at kunne se hvem du er, når du søger et job.

Den gode ansøgning

Du kan aldrig vide om det er dit CV eller din ansøgning der bliver læst først, så det er vigtigt at begge kan fange og holde opmærksomheden. For at ansøgningen ikke bliver for lang og kedelig bør den fylde 1 side, ikke en halv men en hel A4-side. Du skal tænke på at læseren, ofte vil skulle være nødsaget til at læse mange igennem, og jo længere den er des trættere bliver øjnene inden læseren er nået igennem.

Hvis du skal skrive en opfordret ansøgning, vil det ofte være en god idé at analysere deres stillingsopslag, så du kan beskrive præcis hvorfor du er det faglige match til den opslåede stilling. Der er selvfølgelig mange flere tips og tricks til hvordan du kan brillere i jobsøgningen. Hos Ballisager har de gjort det nemt for dig at blive ekspert i jobsøgningen. Held og lykke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *