Stor mangel på revisorer og bogholdere

Stor mangel på revisorer og bogholdere

Den generelle mangel på arbejdskraft, har nu også ramt branchen for revision og bogholdere for alvor.
Manglen på arbejdskraft inden for dette felt, har været under opsejling de sidste par år, hvilket har medført lange dage med utroligt højt tempo, for revisorerne rundt i de forskellige virksomheder.

Foreningen Registrerede Revisorer og Foreningen af Statsautoriseret Revisorer, lavede tidligere på året en vurdering af manglen på arbejdskraften. Vurderingen lød på at de tilsammen kunne bruge minimum 1000 revisorer, allerede på nuværende tidspunkt.

Dette har fået flere eksperter til at gøre sig tanker over, hvad der kan gøres for at få flere kompetente revisorer ud på arbejdsmarkedet.

Mangel på arbejdskraft generelt

Arbejderbevægelsens erhvervsråd AE, har lavet en fremskrivning der viser, at der vil blive stor mangel på arbejdskraft frem mod 2025. Dette har blandt andet noget at gøre med en ubalance på arbejdsmarkedet, der gør at de unge nyuddannet søger efter bestemte brancher, hvilket medfører mangel i de resterende.

Det er i høj grad mangel på uddannede, der er skyld i den manglende arbejdskraft, hvilket bekymrer flere eksperter.

AE vurderer at der frem mod 2025 kommer til at mangle 72.000 erhvervsfaglige, 25.000 med korte uddannelser, og 40.000 med mellemlange uddannelser.

Revision og bogholderbranchen henvender sig til de mellemlange og lange uddannelser, da man ofte skal have en kandidatuddannelse for at være kvalificeret til en stilling i denne branche.

 Kurser og deltidsuddannelser kan være vejen frem

En større del af de unge mennesker, der skal til at vælge retning på uddannelserne fravælger retningen mod revision og erhvervsøkonomi.

Dette kan have noget at gøre med, at det er en utrolig lang uddannelse, hvor retningen er isoleret til meget specifikke jobstillinger fremfor marketing, der i sommeren 2016 var en af de mest populære uddannelsesretninger.

Eksperten Charlotte Jepsen mener at kurser og deltidsuddannelser kan være vejen frem mod en positiv udvikling for uddannede, der kan besidde en revisor eller bogholderstilling.

Sundøkonomi underviser i kurser i økonomi og regnskabsstyring. Dette kan give de unge, der skal til at vælge studieretning, en forsmag på hvad det vil sige, at starte på en uddannelse fyld med tal og regnskab.

Kurserne er en god måde at få de unge, kommende studerende til at få øje på branchen for revision og bogholderi, mener Charlotte Jepsen, der ligeledes tror på at en genindføring af deltidsuddannelser, kan være vejen frem.

Ikke længere muligt at arbejde ved siden af kandidatuddannelsen

Det var tidligere de kandidatudannedes tilknytning til en revisionsvirksomhed, der gjorde dem parate til at varetage en jobstilling ved endt studie. Relationen og tilknytningen blev tidligere oprettet ved, at man som studerende søgte et job man kunne varetage, ved siden af sin kandidatuddannelse.

Hvis de unge tager et job i en revisions virksomhed i dag, vil de blive betragtet som deltidsstuderende og vil derved være nødsaget til selv at skulle betale for kandidatuddannelsen, der ellers er gratis. Dette er et kæmpe problem, og kan være en af grundene til at manglen på arbejdskraft er stigende.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *