Du har sikkert hørt om begrebet ’’udlandsdansker’’ i diverse medier og magasiner. Ordet kommer af personer med dansk nationalitet som af en eller anden årsag, har valgt at bosætte sig i udlandet. Dette kan der være flere årsager til, men oftest er det på grund af arbejde eller et studieophold. Det er nemlig blevet billigere at rejse – bl.a. så har internettet gjort det muligt at finde de billigste flybilletter, og derfor tager mange folk af sted. I denne artikel vil du få de bedste tips til at stå bedre på arbejdsmarkedet som en rejselysten studerende eller nyuddannet.
Læs et semester i udlandet
Allerede som studerende kan du forøge dine chancer for at stå bedre på arbejdsmarkedet, når du er færdiguddannet og skal søge dit første rigtige job.
Mange studerende har overvejelser om at rejse til et andet land, for at studere dér i et halvt år. Nogle kaster sig ud i det, men andre er noget tilbageholdende – ofte af økonomiske årsager eller frygten for at stå i et andet land, og ikke kunne klare det.
Undertegnede selv, har bl.a. studeret et semester i udlandet, og kan kun sige god for det. At studere et semester i udlandet handler ikke kun om at læse fag på et andet universitet – det er meget mere. Man bliver et mere dannet menneske, oplever en ny kultur og vigtigst af alt, så får man et meget større netværk som kan hjælpe én med at finde et job, og dermed kickstarte ens karriere på arbejdsmarkedet, når man er blevet færdiguddannet.
Få praktisk erfaring i udlandet
Udover et studieophold i udlandet, så kan du også overveje at tage et praktikophold udenfor Danmarks grænser. Udover at du får erhvervserfaring indenfor dit specifikke fagområde, så får du samtidig også muligheden for at arbejde i et internationalt arbejdsmiljø, hvilket gavner dit personlige netværk, men også din sprogkundskaber.
Du kan også med fordel høre din uddannelsesinstitution ad, hvis du har problemer med at finde den rette praktikplads i udlandet. Mange skoler har ofte særaftaler med virksomheder i udlandet, og du kan derfor gennem dem finde en praktikplads. Alternativt, kan du være heldig at finde en praktikplads ved at lave en søgning på internettet – f.eks. hos jobportaler.
Hvis du allerede nu overvejer at tage et praktikophold, så kan det anbefales at lægge et budget for praktikperioden. Du bør overveje at få dine omkostninger så lave som muligt. F.eks. kan du med fordel søge efter de billigste flybilletter og finde bolig i en billigere bydel allerede inden du rejser.
Flyt til udlandet som ledig
Har du fundet byen eller et bestemt land, som du ønsker, skal være destinationen hvor du starter din karriere, så er der også gode fordele at hente her. Hvis du vælger at flytte til en by i udlandet, så bliver det også nemmere for dig at finde et sted at bo, men også komme tættere på en potentiel arbejdsgiver. Hvis du samtidig er ledig, og er medlem af en a-kasse, så har du faktisk muligheden for at tage din dagpenge med til det pågældende EØS-land.
For nogle, kan det være svært at have et ordentligt budget, når man er på dagpenge. Derfor forsøger man som ledig, ofte at spare penge. Hvis du vælger at tage til udlandet som ledig, så kan du med fordel klikke her, og finde de billigste flybilletter.