Tal dig til dit nye job

Tal dig til dit nye job

Hvis du er på udkig efter dit næste job, så er det ekstremt vigtigt at være en god taler. Du skal være i stand til at kunne fortælle om dine styrker og dine svagheder, og du skal generelt være god til at formulere dig. Flere og flere arbejdsgivere kræver også, at du kan flere sprog, så det skal du være opmærksom på.

Fortæl om dig selv

Hvis du er på udkig efter dit næste job, kan du allerede, mens du søger, gå i tænkeboks og finde ud af, hvad der gør dig speciel som arbejdsgiver og som person. Det er klogt at tænke på, hvordan du kan tilføre noget til virksomheden, som de ikke kan undvære.

Når man er jobsøgende, er der meget tid til overs for det meste, og derfor kan du ligeså godt bruge tiden og ventetiden fornuftigt ved at gøre dig klar til dine fremtidige jobsamtaler. For du skal nok komme til jobsamtaler, og så er det vigtigt at være forberedt til den tid.

Til jobsamtaler bliver du ofte spurgt ”hvad kan du?”, ”hvordan er du som person”, ”beskriv dig selv” eller ”hvad er du god til?”. Disse spørgsmål kan du godt gå og forberede dig på stille og roligt og dermed have nogle gode formuleringer klar.

Kan du flere sprog?

Da verden bliver større og større, på den måde at forskellige lande, kulturer og kontinenter interagerer mere og mere med hinanden, er det vigtigere end nogensinde før at kunne tale flere sprog.

Engelsk er et sprog, som de fleste lærer gennem skoletiden både i folkeskolen og i gymnasiet. Derudover kan de fleste også et fremmedsprog udover engelsk, som både kan være tysk, fransk eller spansk.

Men det er ikke kun disse sprog, der er vigtige at kunne. For mange arbejdsgivere er det guld værd at være i stand til at tale mange sprog, da man blot bliver mere værdifuld som medarbejder, idet man kan kommunikere med forskellige nationaliteter.

Det kan altså godt betale sig at lære flere sprog, især hvis du er på udkig efter et nyt job. Hvis du kan mestre flere sprog, er det blot endnu en måde, du kan differentiere dig fra dine konkurrenter på.

Bedre kommunikation i virksomheden

Da det er vigtigt som medarbejder og enkeltperson at kunne mestre flere sprog, er det i højere grad endnu vigtigere at kunne flere sprog som virksomhed. Mange virksomheder kommunikerer globalt og på tværs af grænser, og derfor nytter det ikke noget ikke at kunne flere sprog.

At være låst fast på sit eget modersmål kan virke uprofessionelt og som mangel på entusiasme og passion. Mange virksomheder har også forskellige afdelinger i forskellige lande, og derfor kræver det noget at være i stand til at kommunikere på et godt niveau.

Det kan altså både være gavnligt for dig som jobsøgende men også som virksomhed at lære flere sprog. Det øger dit globale udsyn og dine muligheder, og du kan allerede booke dit næste sprogkursus nu på iblsprog.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *