En verden med digitalisering

En verden med digitalisering

Digitaliseringen åbner op for en stor verden, som hele verden er blevet en del af. Det skaber mange nye muligheder og har en kæmpe betydning for fremtiden. Vær ikke bange for det, men grib muligheden og vær med til at skabe fremtiden igennem digitaliseringen.

Digitaliseringen dræber ikke jobs – den skaber jobs

Når snakken falder på teknologisk udvikling og digitalisering hører man ofte nogle folk sige at digitaliseringen slet ikke er så god, da den ´dræber´mange jobs, og allerede nu hører man også pm folk der frygter at de kommer til at miste deres jobs til robotter på grund af de øgede investeringer i blandt andet kunstig intelligens. Men hvis i spørger Simon Schmidt From holder det ikke helt stik.

Jobs bliver i højere grad flyttet. Digitaliseringen har gjort, at en lang række jobs er flyttet fra Europa og Nordamerika til Afrika og Asien. I for eksempel europa er der kommet nye jobs til som stadigvæk sørger for, at der er folk i arbejde. Disse jobs er i stedet flyttet til andre lande, hvor de er med til at øge de lokales købekraft og dermed skaber de grobund for øget eksport fra vores del af verden.

Digitaliseringen åbner op for flere selvstændige

Det er nemmere og nemmere for selvstændige at starte virksomhed og det skyldes blandt andet den stadig billigere måde at markedsføre sig på. Digitaliseringen har åbnet op for nye marketingsformer og nettet (f.eks. AdWords og Facebook), som er langt billigere end de traditionelle meketingsplatforme, som bannerreklamer, outdoor, tv, radio og meget mere. Den digitale markedsføring gør det muligt for virksomhederne, at være tilstede over det hele. Fordelen ligger hovedsageligt i, at forbrugerne er rykket til netop disse platforme.

Danmark har altid været i høj udvikling når det gælder det tertiære erhverv, altså serviceerhvervet. Antallet af personer med høje uddannelser er sideløbende stigende. En ting er sikkert, og det er, at IT kun bliver en større del af vores samfund og dermed arbejdsmarkedet.

Hvilke jobs forsvinder inden for de næste få år?

Opfindelsen internattet var starten på den digitake tidsalder. Vi har siden starten af den digitale tidsalder oplevet et kæmpe skift i, hvordan vi lever og arbejder. Langt de fleste ændringer har været utroligt positive for menneskeheden, men der har også været nogle ændringer der ikke har været gode for alle.

Der er nu en lang række jobs, som helt er forsvundet fra arbejdsmarkedet. Men til gengæld er der skabt en lang række nye jobs, som ikke fandtes før, på grund af digitaliseringen. Man ser mange sjove eksempler på forskellige jobs, der bliver erstattet af blandt andet robotter. Selvkørende biler testprøves, hvilket i fremtiden vil erstatte chaufører, som taxachaufører. Droner og andre systemer vil udskifte postbuddet. Disse to typer jobs er dem, der vil forsvinde først, men lignende jobs vil også forsvinde, hvis nye systemer eller en ny teknologi vil kunne spare mennesker tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *