Ukendte jobs der giver en høj lønindkomst

Ukendte jobs der giver en høj lønindkomst

Det debatteres med jævne mellemrum om man skal vælge et job og en karriere ud fra interesse eller alene eller delvist ud fra økonomiske betragtninger. I Danmark har man den laveste gevinst ved at tage en uddannelse, da lønninger er meget høje og meget lige, hvilket er positivt. Der findes dog en række mindre kendte jobs som man kan tjene rigtigt gode penge ved at have. I denne artikel vil vi gennemgå en række af disse jobs.

1: Ejendomsmægler – Indløs den store gevinst som sælger
Et erhverv som over de sidste 10 år er blevet mindre populært, er ejendomsmægler. Op til finanskrisen i 2009, var der meget stor aktivitet på boligmarkedet, stigende priser og lave renter. Alt dette gjorde at rekordmange så en fremtid for sig som ejendomsmægler. Men efter krisen trådte til faldt andelen af hushandler markant og det samme gjorde ansøgerne til ejendomsmæglerkæderne. Men på trods af det skarpe dyk i popularitet, så er ejendomsmægler stadig et arbejde og erhverv som man kan tjene rigtigt mange penge på, også selvom at man ikke arbejder i de største byer. Det er særligt ens salær der kan gøre, at ens gennemsnittelige løn kan komme langt op over en halv million kroner. Så hvis du har en god sælger i maven, kan du med fordel overveje en karriere som ejendomsmægler.  

2: Bedemand – En branche med konstant efterspørgsel

Et andet mindre profileret arbejde som kan give en høj livsindkomst, er bedemand. En bedemand er ikke en person man kommer til at møde ofte. Men alle kommer til at møde bedemanden. Branchen er grundlæggende præget af en konstant og meget stabil efterspørgsel og konkurrencen er ifølge flere undersøgelser ikke særligt høj. Omkostningerne forbundet ved en begravelse kan være høj og særligt i de seneste 30 år er både kister og begravelser en begivenhed som mange gerne vil bruge flere penge på. Så hvis du ikke er sart, kan du overveje at starte din egen forretning som bedemand.

3: Forsikringsmatematiker – Sæt prisen for din egen forsikring

Et tredje job som kan giv én meget høj årsløn er forsikringsmatematiker. Det lyder ikke nødvendigvis særligt sexet eller spændende, men værdien af dit arbejde er enormt vigtigt for mange mennesker. En forsikringsmatematiker er ansvarlig for at beregne risikopræmier for forsikringsselskaber hvilket er grundlaget for deres priser og dermed deres lønsomhed. En forsikringsmatematiker tjener typisk 1.500.000 lige efter endt uddannelse. Det er meget, meget højt. Dog er dette langt fra nemt at blive. Det kræver at man først og fremmest er god til matematik. Men hvis man har en taljonglør i maven, og en interesse for mennesker og menneskets handlinger, så kan en karriere som forsikringsmatematiker være en oplagt mulighed.

4: Kirurg – arbejd i det offentlige og private på samme tid

Et fjerde og sidste job som er værd at fremhæve, er kirurg. At være kirurg er ikke blot noget man bliver. Det kræver en medicinsk uddannelse, og efterfølgende speciale. Men hvis du har maven til den slags arbejde, så venter der også en god hyre på den anden side af det hårde arbejde. I Danmark kan man både arbejde i det offentlige og det private på samme tid. Det vil sige man både kan tjene penge som lønmodtager i et offentlige, og have sin egen praksis eller lægeklinik ved siden af, hvilket gør, at man kan få alle de mange fordele der er ved at drive virksomhed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *