Guide: Sådan skaber du et godt arbejdsmiljø

Guide: Sådan skaber du et godt arbejdsmiljø

I de fleste menneskes liv anvendes et større tidsinterval på arbejdspladsen og derfor er det vigtigt, at arbejdsmiljøet er godt og velfungerende. I et godt arbejdsmiljø er hele virksomhedens ansatte inkluderet og derfor er det også et fælles ansvar at løfte arbejdsmiljøet i den rigtige retning. Som virksomhed kan det være fordelagtigt at sørge for medarbejdertrivsel og et godt arbejdsmiljø, da det ofte skaber gode tal på bundlinjen. Et godt arbejdsmiljø kan betegnes af gode rammer for dine medarbejder på både det psykiske-, sociale- og fysiske niveau. Hvis du ønsker at forbedre jeres nuværende arbejdsmiljø, så læs med og bliv guidet med få steps.

Step 1: Skab fokus på det psykiske arbejdsmiljø

Det psykiske arbejdsmiljø kan være en større opgave at tage hånd om på arbejdspladsen. Det er ikke altid let at vide, hvad dine medarbejder tænker og føler. Et positivt og sundt psykisk arbejdsmiljø tillader, at dine medarbejde kan tale frit, komme med forslag og tanker om arbejdsgangen i virksomheden. Det kan også være en god idé løbende at tage samtaler med dine medarbejder, så I fælles kan løse problemstillinger undervejs, før det eskalerer. En måde du nemmere kan forbedre det psykiske arbejdsmiljø på, er ved ansætte eller udnævne en medarbejder som tillidsrepræsentant. Det kan være nemmere for dine medarbejder at tale åbent og udtrykke deres tanker og følelser om arbejdsgangen, hvis der findes et mellemled mellem ledelsen og medarbejderne. Med en tillidsrepræsentant vil bidrage til et bedre arbejdsmiljø, hvor du hurtigere kan afvikle problemer.

Step 2: Skab flere sociale arrangementer

Det sociale i et arbejdsmiljø har stor betydning for dine medarbejders trivsel, da de arbejder sammen hver eneste dag. Derfor er det også vigtigt med nogle sociale arrangementer, hvor dine medarbejder oplever hinanden fra nye vinkler. Et godt arbejdsmiljø kommer også naturligt, når dine medarbejder kender til hinandens styrker og svagheder, da denne viden kan være brugbar til at løses fælles opgaver. Derfor kan du overveje at implementere flere sociale arrangementer for dine ansatte, så deres kendskab til hinanden kan vokse. Du kan planlægge alt fra en teambuilding dag til et endagskursus, som dine medarbejder skal tage sammen. Du kan også være bedre til at holde fredagsbar eller indfører andre traditioner, som gør dine medarbejder bruge flere sociale timer sammen.

Step 3: Forny de fysiske rammer

De fysiske rammer på en arbejdsplads har stor betydning for, hvor godt dine medarbejder kan udføre deres arbejde. Det er vigtigt, at dine medarbejder har gode faciliteter og udstyr, da de nemmere kan yde deres bedste arbejde herigennem. Det er ikke svært at forbedre de fysiske rammer på jeres arbejdsplads. Alt du skal gøre er, at opdatere nogle af de ting, som dine medarbejder til dagligt anvender mest. Det kan være dine medarbejder skal forkæles med en ny kaffemaskine eller have nye kontorstole. De fysiske rammer på en arbejdsplads kan også forbedres med god udluftning, planter eller forbedret belysning. Du kan også optimere jeres udendørs arealer med askebæger og bænke. Det giver anledning til at dine medarbejder kan få frisk luft i gode omgivelser og ilt til hjernen på længere arbejdsdage. Så kom i gang allerede i dag og se forskellen på jeres arbejdsmiljø efter kort tid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *