3 råd - til bachelor skrivningen

3 råd  - til bachelor  skrivningen

Vil du gerne komme hurtigt og effektiv igennem din bachelorskrivning? En effektiv bachelorskrivning giver dig mest mulig fritid til at se din venner eller tjene lidt ekstra penge på dit studiejob.

Her finder du ud af, hvordan du bedst planlægger din bachelorskrivning via en tidsplan. Du finder ud af, hvordan du får bedst sparring i forhold til hele strukturen i din bacheloropgave. Dertil får du også inputs til, hvordan den sproglig del af bacheloren kommer til at være uden problemer.

En effektiv bachelorskrivning giver dig mere frihed og mindre stress i slutning af processen.

Tidsplan

Det første råd, er at du får lavet en tidsplan, som vil være en rettesnor eller en kalender i forhold til dine deadlines, så du når at blive færdig god tid.

Tidsplanen skal være detaljeret, dog skal der stadigvæk gives tid til de forskellige faser af opgaven. Under tidsplanen er det vigtigt, at der er deadlines. Disse deadlines kan eventuelt deles op per fase i bacheloren eller efter sideantal. Denne tidsplan skal være med til, at sørge for at du har kontrol over opgaven, så du ikke bliver stresset sidst i processen. Der vil dog altid være faser, der tager længere tid end man har beregnet.   

Tidsplanen kan laves på rigtig mange måde. Her er dog nogle forslag til, hvordan de kan udføres. Du kan udarbejde en klassisk tidsplan med punkter som deadlines. Du kan også udarbejde et klassisk Gantkort, hvor du markerer felterne afhængig af hvor lang processen er.

Sparring

Sparring til opgaven er en vigtig del af bachelorskrivingen, da det er her, du danner dig et overblik over, hvordan strukturen til opgaven skal se ud. Her starter du med et par vejledersamtaler, hvor emnet, researchen og teorierne samt metoden gennemgås for at finde den rigtige elementer til opgaven. De elementer giver den gode struktur til opgaven.  Når der er skrevet en del af opgaven, vil de resterende vejledermøder handle om strukturen og afslutningen på opgaven.   

Det er altid en god idé at få lid hjælp af vennerne, om det er til strukturen på opgaven, til at finde kilder eller til at rette korrektur på opgaven. Vennerne kan se opgaven på en anden måde end dig selv og dine forældre, da de kan se mere på strukturen. Samtidig kan de sammenligne din opgave med deres egne opgaver eller en opgave de sidder med nu og her.

Familien kan hjælpe på en anden måde end vennerne og en vejleder, da dine forældre kender dig bedre og ved hvor dine styrker og svagheder ligger i opgaveskrivningen. Derfor kan de kigge nærmere på dine typiske fejl.  

Korrektur

Når hele opgaven er skrevet, så er det vigtig, at der er styr på den sproglige del af opgaven. Her er det vigtigt, at du selv læser korrektur på opgaven. Det er vigtigt at læse korrektur, da sensoren skal vurdere den samlede opgave, og den samlede opgave indbefatter det faglige og det sproglige i din opgave. Du kan selv læse korrektur på opgaven. Det kan du gøre ved at slå stavekontrol funktionen på Word til. Derudover kan du se hele opgaven igennem for fejl. Det kan være stavefejl, slåfejl eller en hel anden fejl. Det er dog svært at skrive en hel opgave fejlfrit, lige gyldigt hvor mange gange du selv læser den. Det er typisk svært at finde ens egne fejl, da man stirre sig blind på teksten, efter at have læst den nogle gange. Derfor er det altid en god idé at få professionelle folk til at se på opgaven. Her kan man vælge Studiekorrektur.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *