Styrk din karriere og selvudvikling med disse 4 simple tips

Styrk din karriere og selvudvikling med disse 4 simple tips

De stille sommerdage på arbejdspladsen er den perfekt tid til at overveje din karriere og dine fremtidige mål eller manglen på samme. Sommeren er tit ensbetydende med, at alting går lidt langsommere på de fleste arbejdspladser – chefen og dine kollegaer tager måske en velfortjent ferie og det samme gør jeres kunder.

Som chef over din egen karriere, burde du regelmæssigt tage dig tid til at evaluere dig selv og sommeren er et perfekt tidspunkt til selvransagelse. Derfor får du nu mine 4 bedste tips til, hvordan du bedst muligt styrker dine karrieremuligheder, så du aldrig går i stå på din vej mod dine drømme.

1.      Set mindre delmål

På langt de fleste arbejdspladser bliver der afholdt MUS-samtaler en gang årligt. Det vil sige, at du kun bliver evalueret en gang om året, hvor der bliver sat nye mål for din udvikling. Det er slet ikke nok, hvis du skal kunne holde fokus på håndgribelige selv-udviklingsmål.

Brug sommeren til at overveje om du kunne sætte nye mål for dig selv, så din udvikling ikke går i stå med de få og uhåndgribelige mål, som din arbejdsgiver og dig når frem til i fællesskab. Er der nye værktøjer du med fordel kan lære dig selv? Hvad kan du gøre, for at gøre et bedre stykke arbejde? Der er mange ting at overveje, så evaluér dig selv og sæt flere små mål.

2.      Udfordr dig selv

Mange kloge mennesker har sagt, at du lære mest når du er uden for din komfortzone. Det betyder, at du kan lære rigtig meget, hvis du tør udfordre dig selv i dit arbejde.

Helt konkret er tanken, at du skal påtage dig arbejdsopgaver, som skræmmer dig. Det kan være, at du er bange for at tale foran store forsamlinger – påtag dig ansvaret for at holde et foredrag foran dine kollegaer. Skræmmer det dig at dele din viden om din industri? Spørg omkring dig og hør om du kan få lov til at gæsteforfatte på en artikel om din branche.

Tag tyren ved hornene og find ud af, hvad der skræmmer dig – og gør det! Det er en af de mest lærerige ting du kan gøre og du vil blive overrasket over, hvor fedt det er at overvinde dine egne begrænsninger.

3.      Få mere feedback

Det er selvfølgelig vigtigt at kunne se indad, men det er ligeså vigtigt at få feedback fra andre. Stil dine kollegaer spørgsmål som ”hvad virkede for dig i den her situation” eller ”hvad ville du gøre for at forbedre dette”. Der er mange måder, men med disse to spørgsmål kan du lære rigtig meget af dine kollegaer. Og alle elsker at blive stillet spørgsmål, hvor de kan lyde kloge og hjælpe andre.

4.      Tag en efteruddannelse

En sidste måde, som er supereffektiv, hvis du vil forbedre dine fremtidige karrieremuligheder, er at tage en efteruddannelse. Det kunne være en lederuddannelse eller en Executive Business Education, som giver dig egenskaber til at lede andre, eller det kan være at du vil lære mere om et andet emne. Der er masser af muligheder, så undersøg markedet for efteruddannelse, og gør det – viden kan altid betale sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *