Arbejder du hjemmefra, men har svært ved at fokusere? Her er vores tips!

Arbejder du hjemmefra, men  har svært ved at fokusere? Her er vores tips!

Det er ikke alle mennesker i business, som arbejder bedst når de sidder på et stort kontor, med alle deres kollegaer. For nogle fungerer det bedst at sidde derhjemme i fred og ro, hvor de kan arbejde i vante omgivelser. I teorien vil det også lyde fedt for de fleste, man behøver ikke klæde sig fint på, være gået i bad, nybarberet eller lignende.

Et organiseret arbejdsområde er ofte lig med produktivitet!

I praksis er det så en helt anden sag. Når man går fra at skulle gøre sig klar hver dag og møde ind på kontoret, til at man i princippet bare kan sidde i sine joggingbukser og en stor trøje, så stiller det store krav til ens vilje.

Hvis man begynder at fjerne de rutiner man har haft, såsom at gøre sig klar om morgenen, tage sit jakkesæt på eller gå i bad, så kan det være svært at komme i den rette sindstilstand, som der skal til for at være produktiv.

Derudover er der lavet undersøgelser der viser, at hvis ikke du gør en bevidst indsats for at adskille arbejdsområde fra hobbyområde, så vil du psykologisk have svært ved at blive motiveret til at arbejde. Kroppen genkender nemlig de indtryk du har i forskellige rum. Det kan enten være ved at du sidder i den samme stol eller lugter de samme lugte.

Hvis du altså sidder i det samme rum når du arbejder og når du afslapper, kan linjen mellem arbejde og fritid blive sløret. Det kan både have negative og positive effekter i begge retninger. Måske begynder du at være mindre produktiv i arbejdstiden. Eller også bliver du måske for produktiv, hvor du ikke kan tage fri fra arbejde og som konsekvens bliver overbebyrdet.

Hvis det er muligt, så lav et kontor, som dine arbejdssager aldrig forlader og du kun er i på bestemte tidspunkter af dagen. Så sørger du for at der er en bestemt forbindelse mellem at være på arbejde og sidde på kontoret. Du går ”ind” på arbejde, når du træder ind i dit kontor, så at sige.

For at finde inspiration til dit hjemmekontor eller lejlighed kan du gå ind på forbruger-test.dk

Ryddelighed og nydelighed er nøglen til succes

Når du har sat det op sådan så der er forskel på diverse rum i dit hjem, og hvad de bruges til, så er det næste skridt at holde det organiseret. Når man arbejder på et kontor, så kan man ofte føle sig obligeret til at rydde op ved sit skrivebord, da andre går forbi og din chef kan kommentere på det.

Det er naturligvis ikke tilfældet i et hjemmekontor, så her skal du holde dig selv op til en højere standard. For langt de fleste mennesker er ryddelighed et krav for at kunne være produktiv, så hvis du arbejder i et rodet kontor og ikke kan finde motivationen til at arbejde, så er det måske nøglen til at få vendt skuden i dit tilfælde.

I værste tilfælde, hvis de her råd ikke hjælper dig og du fortsat ikke kan være produktiv, kan det være at hjemmekontor ikke er noget for dig. Det er ikke alle mennesker som kan arbejde lige godt derhjemme som på arbejdet, det er der ingen skam eller pinlighed i at indrømme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *