Det skal du tænke over, inden du investerer

Det skal du tænke over, inden du investerer

Der er ofte en masse risiko forbundet ved at investere, da man kan tabe utrolig mange penge på det. Derfor skal man tænke sig grundigt om, inden man kaster sig selv ud i et investeringsprojekt. Vi har samlet 4 vigtige ting, som du skal overveje, inden du investerer i en branche eller i en virksomhed.

Tjek op på virksomheden


Vores første råd til dig er at du omhyggeligt skal tjekke op på virksomheden. Lav nogle regnskabsanalyser over deres årsregnskab, som ofte er tilgængeligt for offentligheden. På den måde kan du se, hvordan udviklingen har set ud de seneste år. Det er nemlig super ærgerligt at investere i en virksomhed, som har en nedadgående regnskabsår. Brug også dit fornuftige jeg, når du investerer i en virksomhed. Er virksomheden produkt noget, som har en høj efterspørgsel – også i fremtiden?

Spred din risiko

Hvis du har planer om at investere en masse penge, kan det være en fordel at sprede sine investeringer ud på flere forskellige virksomheder. Det kan nemlig være rigtig nervepirrende og utroligt ærgerligt, hvis du mister en masse penge på en enkel investering. Som tommelfingerregel bør man have altid have flere end 8 virksomheder i din portefølje.

Start i dit små

Du behøver ikke at investere i alt for mange penge til at starte med, da det måske er bedre for dig at få en ide om, hvordan det hele fungerer, når du prøver med mindre beløb. Du mindsker din risiko, samtidig med at du får lejlighed til at tænke dig godt om, hvad dit næste step skal være. Dog skal du alligevel har et beløb at investere for, og dette beløb skal helst være relativt højt før at du rent faktisk får noget ud af din investering. Du kan med fordel låne penge på Moneylender.dk, hvor du har mulighed for at sammenligne et hav af forskellige lån og lånetyper. På denne side bliver du sikret at finde det bedste og mest rentable lån for dig og din lånesituation.

Is i maven

Når du investerer i en virksomhed eller i en branche er det super vigtigt at har is i maven. Investeringer vil stige og falde i løbet af årene, og det er derfor meget vigtigt at man ikke trækker sine investeringer ud lige med det samme, når man kan se, at det går dårligt for virksomheden. Rent statistisk vil man oftest få noget ud af sin investering, hvis man lader den stå i mange år.

Forhåbentligt kunne du bruge denne guide til at tilegne dig noget viden om investering, og hvilke ting du i skal overveje, inden du sætter gang i investeringen.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *