3 ting der ikke er så vigtige som du tror når du skal vælge dit nye job

3 ting der ikke er så vigtige som du tror når du skal vælge dit nye job

Hvis du står og skal have nyt job er der mange faktorer der spiller ind. Men disse 3 er ikke faktorer der nødvendigvis gør dig gladere og lykkeligere på dit nye job.

Lønnen

Money can’t buy happiness som man siger, og det er helt korrekt. Mange har en tendens til at vælge deres nye job eller uddannelse efter hvilken løn man kan få. Men ingen studier viser at en høj løn nødvendigvis gør dig gladere for dit nye job. Derimod kan ting som arbejdsmiljø, frihed, og kollegaer have rigtig meget at sige når det kommer til din glæde. Derfor er det vigtigt at man sætter sig ned og gør op med sig selv, hvad der er vigtigt for dig og din lykke. For selvom en høj løn kan virke tiltrækkende, er det også rigtig vigtigt at man har en frihed til at kunne være sammen med sin familie, og pleje sit sociale liv. Og da man bruger halvdelen af sine vågne timer på sit arbejde, er det også rigtig vigtigt at de mennesker man arbejder sammen med, er nogen man har det godt med. Og hvis du mener at lønnen vil gøre at du ikke kan betale din husleje, kan du altid prøve med en roommate som du kan dele dine faste udgifter med.

Afstanden

Om du burger 15 eller 30 minutter og om du er nødt til at indberegne offentlig transport i din tur til arbejdet, er ikke den vigtige faktorer når du skal vælge dit nye job. Og i stedet for at se den store afstand som noget negativ, kan man se det som noget positivt. F.eks. et tidspunkt hvor du kan få lov at koble af. Eller at de ekstra 15 minutter på cyklen kan gøre at du slipper for at hoppe i løbetøjet når du kommer hjem. Måske kan du også sige at du bruger de 30 minutter du har i toget, på at arbejde og på den måde få lavet en aftale om at gå lidt før med din kommende chef.

Din erfaring

Det kan virke angst provokerende at skulle springe ud i et nyt job, især hvis det ikke er noget du har meget erfaring med eller er uddannet indenfor. Men hvor der er vilje er der vej, og hvis du finder et job der virkelig passer dig så skal du nok lære det hurtigt. Og hvis jobbet og arbejdsopgaverne virkelig fanger dig, er du også villig til at lægge mere energi i arbejdet og mere interesseret i at lære. Det kan være at du ikke tidligere har arbejdet med salg, men at dit nye job kræver at du gør dette. Jamen så er det heldigt at vi lever i 2019 hvor du vil kunne læse mange artikler, og få tips og tricks til hvordan du bliver en dygtig sælger. Derudover vil du på denne måde også kunne starte forfra, og fralægge dig dårlige vaner og på den måde opbygge et rigtig godt fundament for dit arbejdsliv og din performance.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *