Disse 3 ting kan du få råd til med et job

Disse 3 ting kan du få råd til med et job

Har du lige fået dit første job efter du er blevet færdiguddannet, så ved du også at din første lønseddel er meget højere end den SU du har været vant til at leve på, de sidste par år. Men hvad skal du lige ud og investere i med din første løn. Det kan du finde inspiration til her.

Forkæl dig selv

Som noget af det første, så kan du forkæle dig selv lidt. På en SU er det sparsomt, med hvor meget man kan forkæle sig selv, da SU’en mere eller mindre bare dækker dine faste udgifter. Så hvorfor ikke begynde med at forkæle dig selv lidt, så du kan mærke at du er gået fra at være studerende til lønmedarbejder. Der er mange muligheder for at forkæle sig selv og det kommer jo også helt an på, hvad det er som du mener er forkælelse for dig, og som kan gøre at du føler at du har gjort noget godt for dig selv.  Vi giver dig her et par forslag til hvad du kan forkæle dig selv med. Du kan f.eks. forkæle dig selv med noget nyt tøj, måske er der på din nye arbejdsplads en dresscode som du skal følge. Det kan jo give anledning til at skulle ud og finde noget nyt lækkert tøj som du kan bruge på arbejdet. Du kan også forkæle dig selv med nogle behandlinger i form af massage eller ansigtsbehandlinger (ved hjælp af ansigtsserums).  Er dette ikke lige noget for dig så kan du måske tage på en lille ferie eller du kan spare sammen til en større ting som måske noget udstyr til dit hjem.   

Køb bolig

Har du som studerende boet på et kollegie, så skal du jo være ude af kollegieværelset, når du er færdig med uddannelsen og når nu at du har fået dig et arbejde så er der en fordel, da du begynder at have en fast indkomst, som gør at der er større chance for at du har mulighed for at låne penge til at købe en ny bolig. Har du en drømmebolig som du bare godt kunne tænke dig, så er der større chance for at du kan få råd til at købe denne bolig, medmindre det selvfølgelig er et slot, så skal du nok vente et år eller to før du kan få råd til det. Du skal bare altid huske at du selv skal have pengene til en udbetaling af din nye bolig. Så det kræver nok lige et par lønsedler før du kan gå ud og købe drømmeboligen.

En ny bil

Har du allerede en bolig, du er glad for og tænker du at den bedste måde at forkæle dig selv på, er ved at få en ny bil. For det ville gøre det lidt lettere for dig at komme på arbejde hver dag, og så skal du ikke stå helt så tidligt op for at tage toget på arbejde. Der er to måder hvorpå du kan få en ny bil på og det er ved at købe og lease bilen. Hvis du leaser bilen, så lejer du bilen for et år ad gangen. Køber du derimod bilen, så er det dig der ejer bilen og du skal ikke levere bilen tilbage. Leasing er en god måde at teste en bil af, inden du køber den. Vil du vide mere om leasing af biler, så er Nellemann Leasing, stedet hvor du kan finde svar på alle dine spørgsmål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *