Er du dimittend? Sådan kan en mentor hjælpe

Er du dimittend? Sådan kan en mentor hjælpe

Hos Djøf har de stor succes med mentorer, der hjælper dimittender med at komme hurtigere ind på arbejdsmarkedet efter deres uddannelse. Deres DimmitendMentor-ordning består af mentorer, der selv har oplevet op- og nedture og dermed har mulighed for at give deres erfaringer videre til nye dimittender og fortælle, hvad der virker og ikke virker, når du går rundt og håber på en fastansættelse.

Udnyt dine forskellige muligheder

De fleste dimittender søger udelukkende opslåede stillinger, men faktisk er der også gode muligheder i at søge uopfordret og mere målrettet. Når du diverse stillinger, er det samtidigt utrolig vigtigt ikke at bruge den samme kedelige standardansøgning gang på gang. Bruger du kun den samme standardansøgning, vil det ofte også kun resultere i få samtaler. Selvom det i dag ofte lyder, at alle skal tage sig en lang uddannelse, er det stadig ingen garanti for, at man styrter direkte inde på arbejdsmarkedet.

Forsøg dig også med at søge job med løntilskud, hvis du har været ledig i mere end seks måneder, da det kan være en god mulighed for en fremadrettet fuldtidsstilling, hvis du gør dit job godt. Samtidig vil du i et løntilskudsjob ikke være i konkurrence med ret mange andre kandidater med mange års erfaring, og derfor vil det være nemmere at komme gennem nåleøjet.

Ydermere gælder det blot om at få noget erfaring på sit cv og lad være med at have for høje forventninger fra starten af, hvis du blot er dimittend.

Kom i arbejde så hurtigt du kan

Det gælder som dimittend om, at komme ud på arbejdsmarkedet så hurtigt som muligt og få sig noget erfaring. Så er det lige meget om, der blot er tale om et to måneders vikariat, eller om det er et løntilskudsjob.

Alt tæller på dit cv, og det er essentielt for dine fremtidige jobmuligheder, at du har arbejdet nogle andre steder tidligere og har noget erfaring i din bagage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *