Kom igennem uddannelsen uden studiegæld

Kom igennem uddannelsen uden studiegæld

Med mulige SU-besparelser er der mange unge, som er bekymrede, om de kan komme igennem studiet uden at have studiegæld. Selv det måske bliver sværere, er det dog muligt. Sværhedsgraden kommer selvfølgelig an på, hvilken dansk studieby, som man vil bo i, for det er ikke alle danske byer, der er lige billige.

Gå på kompromis

Hvis du vil undgå studiegæld, er det vigtigste råd at gå på kompromis. Dette gælder især, hvis du vil studere i én af de største byer i Danmark. Det er lækkert, hvis man kan bo i centrum af byen, men dette er ofte alt for dyrt i forhold til det budget, som en studerende har.

Det kan derfor ske, at du må gå på kompromis og bo i udkanten af byen.

 

Spar i hverdagen

Det skal ikke være en hemmelighed, at man skal spare for at få SU-beløbet til at holde hele måneden. Derfor skal du også gøre en dedikeret indsats for at få pengene til at slå til hele måneden. Lav for eksempel fire konvolutter og put penge deri til hver uge i måneden. På den måde bruger du ikke for mange penge i starten af måneden.

Små impulskøb løber hurtigt op i større beløb, som kunne være blevet brugt på sjovere ting.

 

Studiejob

Vil du også have det sjovt under uddannelsen, kan det være nødvendigt med et studiejob. Selv et par timer om ugen kan spæde godt til rådighedsbeløbet hver måned.

Hvis du er rigtige heldig, kan du få et studiejob, der er relevant i forhold til din uddannelse. Dette vil også være en bonus, når du er færdiguddannet og gøre det nemmere at få job.

 

Forældrekøb

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det ikke er alle, som har mulighed for et forældrekøb. Hvis man har muligheden er det dog en god investering for forældre, der gerne vil hjælpe deres børn med et komme igennem studiet uden gæld.

Der kan eventuelt aftales et mindre beløb i husleje hver måned. Det vil give en smule mere luft i budgettet, selvom livet som studerende måske stadig ikke bliver en dans på roser. Forældrekøb er især en god idé i de store danske studiebyer, hvor der er mange, som kæmper om boligerne.

Hvis du er interesseret i mulighederne for forældrekøb, kan du læse mere her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *