Skal du skabe eller søge et job?

Skal du skabe eller søge et job?

I gamle dage var det sådan, at man altid rådgav unge til at læse en lang uddannelse, så de kunne få et godt job bagefter. Men i dag er der mange dimittender, som kommer ud til arbejdsløshed og ender på dagpenge. Samtidig snakker politikere om, hvordan dagpenge skal være kortere og kortere, og det er med til at skræmme unge, når de skal vælge deres fremtid. Mange tænker på, om de skal være selvstændige eller vælge en uddannelse. Her giver vi dig nogle spørgsmål, som du kan tænke over, når du vil finde ud af, hvad der er den rigtige vej for dig. På den måde finder du ud af, om du skal ansættes et sted eller skabe dit eget job.

Hvad vil du gerne lave?

Først skal du finde ud af, hvad du gerne vil arbejde med i livet. Der er ingen andre end dig, som kan afgøre det, og derfor er det bare med at komme i gang med at tænke over det.

Mange ting behøver du ikke længere en uddannelse for at arbejde med. Mange ting på nettet kræver ingen uddannelse. Hvis du f.eks. gerne vil være programmør, kræver det blot en computer. Når du kan kode i et program, kan du både blive selvstændig eller få et job.

 

Er du god til at tage ordrer fra andre?

Om du skal søge et job eller gå din egne veje, handler i sidste ende også meget om, om du kan lide at tage ordre for kunder. Hvis du ikke kan det, bliver du nødt til at være selvstændig.

Det skal siges, at mange godt kan tage imod ordre, hvis det er fra nogen, som de ser op til. Derfor bør du altid starte med at finde ud af, hvad du gerne vil arbejde med, og herefter kan du så tænke over, om det er noget, som du selv kan gøre, eller om det kræver et job hos et firma.

 

Hvordan skaber man sit eget job?

Hvis du har besluttet dig for at skabe dit eget job, bør du starte med at investere i en computer, da du kan klare alt fra din computer. Selv hvis du har taget en uddannelse som håndværker, og du gerne vil være selvstændig, kommer du til at bruge en computer.

Hvis du ikke har råd til den, men vil i gang med det samme, kan du låne penge via et kviklån. Du kan sammenligne alle kviklån på markedet lige her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *