Sådan rekrutterer du de rette medarbejdere

Sådan rekrutterer du de rette medarbejdere

En af lederens fornemmeste opgaver er at rekruttere nye medarbejdere til virksomheden, men også de rigtige medarbejdere. Hvis du gør, som du altid har gjort, bør du muligvis tænke anderledes og rekruttere nye medarbejdere på andre måder. Gør du, som du plejer? Tager du altid udgangspunkt i det samme stillingsopslag? Falder du altid for den samme type medarbejder, der kan lidt det samme som alle de andre medarbejdere på arbejdspladsen? Så ved du det er tid til at gøre noget nyt og anderledes – for din virksomheds skyld.

 

Ikke gør som du plejer

Alt for ofte gør vi, som vi plejer. Dette er der i bund og grund ikke noget galt i, så længe det er ting, vi er gode til. Men alt for ofte, får vi ikke stillet os selv de kritiske spørgsmål, der kan være med til at udfordre vores mindset og vores tankemønstre. Ofte får vi ikke gjort klart for jobansøgere, hvad vi forventer af dem, og hvad jobbet egentligt kræver. Tag de kritiske briller på, og gør noget andet end det du plejer, ellers bliver du aldrig bedre. Fejlrekruttering er nemlig utrolig dyrt, så dette vil du for al i verden gerne undgå.

 

Udenlandsk arbejdskraft

Noget som rigtig mange virksomheder glemmer i deres rekrutteringsproces er udenlandsk arbejdskraft. Udenlandsk arbejdskraft kan på mange måder komme din virksomhed til gode, når du skal i gang med at rekruttere nye medarbejdere. Udenlandsk arbejdskraft kan skabe dynamik i din virksomhed, der vil få den til at blive mere konkurrencedygtig. Samtidig kan du med større garanti få besat de stillinger i virksomheden, som danskerne ikke gider tage. Ofte får du også nye medarbejdere, der har ekstra meget blod på tanden, og som rigtig gerne vil være en del af det danske arbejdsmarked. Læs meget mere om, hvordan udenlandsk arbejdskraft kan komme din virksomhed til gode her.

 

Fokuser på medarbejderens anbefalinger 

Medarbejdere ansat på baggrund af anbefalinger bliver ofte længere i jobbet end medarbejdere, der er ansat via andre kanaler, såsom rekrutteringsportaler og annoncering – samtidig bliver de også ansat hurtigere. Du kan med fordel tilbyde dine eksisterende medarbejder en ’præmie’ for at finde den nye medarbejder til din virksomhed. Du kan fordel også spørge dit professionelle netværk til råds, og om de kender nogle mulige kandidater til din virksomhed.

Der findes rigtig mange måder, hvorpå du kan ændre din rekrutteringsproces, for det afhænger i høj grad også af, hvordan I, i virksomheden har håndteret dette hidtil. Prøv nye ting af, og se om det virker i jagten på nye, bedre og rette medarbejdere der skal være med til at sikre fremtidig vækst i virksomheden. Vi ønsker dig en rigtig god rekruttering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *