Sådan tackler du sexchikane

Sådan tackler du sexchikane

En smule flirten på arbejdspladsen er ofte uskyldig og måske endda sund. I nogle tilfælde sker det dog, at den uskyldige flirt udvikler sig, og i værste fald kan den blive til sexchikane. Sexchikane er et begreb, som er vanskeligt for mange danskere at tackle. Derfor er der også mange, som undlader at melde det, fordi de ikke vil fremstå snerpede eller hysteriske.

Grænsen mellem uskyldig flirt og sexchikane er uklar for mange, selvom det i virkeligheden er relativt simpelt. Flirten kan fungere som en føler, for at finde ud af om den anden part er interesseret. Hvis den modsatte partner ikke er interesseret, så er det sexchikane, hvis tilnærmelserne fortsætter, selvom det er blevet gjort klart, at de ikke er ønskede.

Hvis du vil mindske risikoen for at blive udsat for sexchikane, så er det en god idé at overveje grundigt, hvem du flirter med. For dig er det måske uskyldig sjov, mens modtageren kan fejltolke signalerne, og tro at der er mere mellem jer, end der reelt set er.

Du bør især være forsigtig, når det gælder flirt med din chef eller en medarbejder, som står under dig. Magtforholdet bliver ofte et problem i disse relationer, og derfor ender det sjældent som en god oplevelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *